Grovfoderdag for økologer

Et nyt initiativ – Økologisk Grovfoderdag – løber af stablen 15. maj på Vejgaarden I/S, Varde, med markdemonstrationer, udstilling og faglige oplæg. Arrangementet er specielt målrettet økologiske mælke- og kødproducenter, deres medarbejdere og samarbejdspartnere.

Grovfoderet giver potentiale for succes og gode resultater, men det er også her, den økologiske kvægproducent ofte er udfordret. Store mængder grovfoder i rationen stiller tårnhøje krav til kvaliteten. Ukrudt lurer i majsmarkerne, og afgræsning skal sættes i særlige systemer, hvis man vil have maksimalt udbytte og sikre et sundt sædskifte.
 
Det er baggrunden for det nye initiativ fra ØkologiRådgivning Danmark. Den 15. maj inviterer rådgiverne til Økologisk Grovfoderdag med et tæt pakket program, der omfatter markdemonstrationer, faglige oplæg og et udstillingsområde, hvor man kan møde maskin- og forsyningsvirksomheder. På Økologisk Grovfoderdag kan deltagerne få den nyeste viden med hjem, se eksempler på mark-management og diskutere praksis med rådgivere og repræsentanter for virksomheder.
 
- Vi glæder os til at se mange deltagere på dagen og håber, Økologisk Grovfoderdag bliver en tilbagevendende begivenhed, hvor den økologiske kvægbranche mødes, hvor vi kan inspirere hinanden og tage ny viden og ideer med hjem, Erik Andersen, direktør hos ØkologiRådgivning Danmark.

Vejgaarden, der danner rammen for arrangementet, drives af Kasper og Kristian Clausen med 550 økologiske malkekøer og 440 ha med kløvergræs og majs. Dertil kommer samarbejdsaftaler med seks planteavlere i området med tilsammen mere end 300 ha.

ØkologiRådgivning Danmark har 21 rådgivere, der udelukkende arbejder med og for økologi.

Læs også