Hvidtfeldt: Forsøg med græsprotein i svinefoder en succes
Et forsøg med at producere økologiske grise med brug af græsprotein i foderet i stedet for soja er en succes, mener den tidligere viceformand i Landbrug & Fødevarer, Lars Hvidtfeldt.

Den tidligere viceformand i Landbrug & Fødevarer, Lars Hvidtfeldt, var godt tilfreds med smagen af svinekød med græsprotein i. Som formand for Dansk Protein Innovation holdte han oplæg i forbindelse med torsdagens arrangement på Danish Crown MeatLab i Herning. Foto: Henning Andersen
Kan græsprotein erstatte soja i svinefoder? Det spørgsmål har været omdrejningspunkt for et forsøg på forskningscenter Foulum, hvor 48 svin har fået proteiner i deres foder, der er udvundet af kløvergræs i stedet for sojakager fra Kina.
I forøget har der været tre forskellige andele, 5, 10 og 15 procent græsprotein i foderet, sammen med en kontrolgruppe af svin, der har fået normalt svinefoder. For&osla
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her