Et stigende antal forbrugere stiller stadig større krav til deres fødevarer. De spiser mindre kød, men det kød, de spiser, skal ikke være hvad som helst. Derfor tager Økologisk Landsforening del i et nordisk samarbejdsprojekt med innovation for bedre kvalitet af okse- og lammekød som omdrejningspunkt.
På årets Food Festival, som løber af stablen på Tangkrogen i Aarhus fra 7. til 9. september, kan man på Økologisk Landsforenings stand smage på forskellige højkvalitets kødprodukter, som kommer fra dyr, der har afgræsset de vidstrakte naturområder i Nordvestjylland til gavn for både dyrevelfærd og biodiversitet. Naturkød Jammerbugt er med på standen med en række af sine charcuteri-produkter som blandt andet okse-chorizo og oksesalami med fennikel eller chili.
- Kødet her har en helt anden smag og fedtmarmorering, end det gængse kød i supermarkedet. Samtidig får man både dyrevelfærd, biodiversitet og en helt anden sporbarhed med i købet, siger Julie Cherono, der er projektleder i Økologisk Landsforening.
Økologisk Landsforenings stand på Food festival (stand 61a., red.) indgår som en del af et transregionalt projekt mellem Danmark, Sverige og Norge med titlen »Forbrugerdrevet innovation for øget okse- og lammekødskvalitet – Interreg«. Projektet arbejder for bedre afsætning og øget kvalitet af økologisk okse- og lammekød.