Prognose: Kødforbruget vil stige betydeligt frem til 2030

Der er udsigt til stor vækst i det globale kødforbrug i løbet af de kommende år, forudser OECD og FAO.

Selv om der er stor fokus på at have mindre kød i madforbruget i Danmark, tyder alt på, at der også i de kommende år bliver brug for endnu mere kød globalt, viser analyser fra OECD og FAO.

Der er udsigt til en vækst i det globale kødforbrug på 14 procent i løbet af de kommende år. Det viser nye beregninger, som OECD og FAO har offentliggjort, skriver Jyllands-Posten.

Det er den stigende mængde mennesker på jordkloden, der kombineret med øget velstand i Kina, Afrika og Sydamerika vil øge efterspørgslen på kødprodukter. 

Det er især fjerkræ, der er øget efterspørgsel på globalt set, men der er også udsigt til et øget forbrug af svinekød, forudser de to verdensorganisationer i deres rapport. 

Det globale forbrug af fjerkrækød ventes at vokse med små 18 procent, mens forbruget af svinekød og oksekød ventes at stige med henholdsvis 13 og 6 procent. 

Det hører dog med til historien, at organisationerne forventer, at Kinas egen produktion af svinekød er tilbage på samme niveau som inden landet i sin tid blev alvorligt ramt af afrikansk svinepest. Det kan skade den danske svinekødseksport til riget i midten. 
 

Læs også