Maskiner til halvanden procent rente

Det er nu for landmænd og andre erhvervsdrivende på Fyn så billigt som vel aldrig før at låne til indkøb af maskiner, påpeges det fra Indkøbsforeningen Fyn.

Står man overfor en maskininvestering, så har Indkøbsforeningen Fyn et godt tilbud. Rentesatsen på nye lån til landmænd og andre erhvervsdrivende på Fyn og omliggende øer til køb af nye eller brugte landbrugs- og entreprenørmaskiner – for eksempel traktorer, markredskaber, minigravere, læssemaskiner eller andet ikke-nagelfast udstyr – er nu kun 1,5 procent p.a.

- Hvis man ønsker at låne til indkøb af nye eller nyere brugte maskiner, kan man hente et ansøgningsskema på hjemmesiden www.lrs.dk, eller man kan få et skema tilsendt, oplyser Peder Pedersen hos Landbrugsrådgivningen Syd, som er daglig leder af indkøbsforeningen.

- Når ansøgningsskemaet er udfyldt og indsendt til Indkøbsforeningen Fyn, tager jeg en snak med formanden om det ønskede lån. Man skal have ansøgt, inden den pågældende maskine bliver leveret. Man må altså ikke have fået maskinen eller redskabet hjem på ejendommen, før ansøgningen er på plads.

For øjeblikket har Indkøbsforeningen Fyn ca. 200 medlemmer, som benytter muligheden for at låne. Foreningen Fyn har p.t. ca. 6,5 millioner kroner lånt ud – og har stort set samme beløb »på bogen«.

Læs mere om indkøbsforeningens tilbud i denne uges tema om maskiner i LandbrugFyn.

 

Læs også