bannerPos

Rekordstort overskud i DCH International

Med 390 medarbejdere i Rumænien gav DCH International A/S’ 2017-resultat en forrentning af egenkapitalen på 21 procent. Selskabet har 98 aktionærer. Her ses farmen i Sibioara tæt på Sortehavet. Foto: Claudiu Macovei

Morten Ipsen

Journalist
26-05-2018 11:00
DCH International A/S leverer med et EBIT-resultat på 133 millioner i 2017 endnu et rekordstort overskud.

DCH International A/S i Rumænien fik i 2017 et historisk godt EBIT-resultat på 133 millioner kroner. Det er det hidtil bedste i selskabets historie, og overgår således 2016-resultatet, der tidligere har været selskabets bedste.

2017-resultatet genererer en forrentning af egenkapitalen på 21 procent.

Det rekordhøje resultat blev opnået på basis af en omsætning på 510 millioner kroner.

Bestyrelsen og ledelsen i DCH International betegner årets resultat som »særdeles tilfredsstillende«.

Vækstplan

I modsætning til tidligere år er årets resultat, som forventet, påvirket negativt af større indkøringsomkostninger i forbindelse med en stor produktionsudvidelse på i alt 5.200 søer med tilhørende produktion af cirka 165.000 slagtesvin.

Udvidelsen omfatter dels opførelse af nye stalde, dels køb af to tidligere statsfarme, der opdateres med moderne teknologi, samt opførelsen af en ny foderfabrik.

Eksekveringen af denne vækstplan beløber sig til 313 millioner kroner.

- Denne investering har fyldt meget i det forgangne år. Det er derfor tilfredsstillende at kunne meddele, at både tidsplan og budget har fulgt planen. De første slagtesvin fra det nye projekt forventes solgt primo oktober 2018, fortæller administrerende direktør Lars V. Drescher.

Den samlede produktion nåede i 2017 407.000 grise på selskabets ni produktionsenheder i Rumænien.

Produktiviteten udviklede sig særdeles positivt, idet der er produceret mere end 32 grise pr. årsso, lyder det fra ledelsen og bestyrelsen.

Status ekspansion

På generalforsamlingen blev den siddende bestyrelse genvalgt, og bestyrelsen konstituerede sig efterfølgende med Torben Svejgård som genvalgt formand.

DCH International er ejet af 98 aktionærer.

DCH International

● 17.500 søer med tilhørende slagtesvineproduktion

● 390 medarbejdere i Rumænien

● Omsætning på 510 mio. kroner (2017)

● EBIT-resultat på 133 millioner kroner (2017)

● Resultat før skat på 110 millioner kroner (2017)

 

Marked: Tyske svinepriser står overfor markante stigninger

Der er stor efterspørgsel på smågrise i Tyskland, og derfor er der udsigt til markante prisstigninger, skriver Danske Svineproducenter.

Udstilling på Landsskuet fyldt op

Nye udstillere er klar til at vise maskiner og produkter på det store dyrskue i Herning den 4.-6. juli

Horsch sætter omsætningsrekord

I 2018 opnåede Horsch den største omsætning i firmaets historie.

Prognose: Smågrisepriser bliver bedre end forventet

Den sæsonmæssige nedtur i tredje og fjerde kvartal bør blive moderat, lyder vurderingen i en ny prognose for smågrisepriserne.

LDM-advokat om Arla-aftale: Vent med at skrive under

Arlas nye aftale, som venter på underskrift fra andelshaverne, giver mindre indflydelse, mere ulighed og farvel til vedtægterne, mener Lauge Fastrup.

Afregningspris, afregningspris, afregningspris

Afregningsprisen har ikke givet overskud til ordentlig honorering og normalt vedligehold for den gennemsnitlige mælkeproducent, mener LDM-formand.
Side 1 af 1495 (29881 artikler)Prev1234567149314941495Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer