bannerPos

COVID-19: Seks milliarder i garantier skal hjælpe eksportvirksomhederne gennem krisen

Erhvervsminister Simon Kollerup glæder sig over, at Eksportkreditrådet er klar med en økonomisk håndsrækning til eksportører, der oplever problemer på grund af coronavirus. Foto: Erik Hansen

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
06-04-2020 08:18
EKF Danmarks Eksportkredit er klar til at stille garantier for udlån til både danske eksportvirksomheder, der er ramt af krisen, og deres underleverandører.

Der er allerede ordninger for de små og mellemstore virksomheder og vil snart også være det for de større virksomheder. 

Garantier for udlån til både eksportvirksomhederne og deres underleverandører. Tilsammen vil ordningen kunne understøtte udlån for cirka 8,5 milliarder kroner.

- Rigtig mange danske virksomheder har i øjeblikket problemer. Det gælder både eksportørerne og deres underleverandører. For eksempel fordi de mangler dele fra udlandet til produktionen eller ikke kan få sendt varer afsted til udlandet. Der mangler penge i kassen, men regningerne er der stadig, siger erhvervsminister Simon Kollerup og fortsætter:

- Det er både et problem for virksomhederne, men også for de ansatte, der frygter for deres job. Derfor er det godt, at EKF kan træde til nu og give en hjælpende hånd, så vi kan bevare en robust dansk eksportsektor og danske arbejdspladser.

Med SMV-ordningen stiller staten via EKF garanti på 80 pct. af bankernes nye lån til eksportvirksomheder og underleverandører til eksportvirksomheder, der har lidt eller forventer at lide et omsætningstab på mindst 30 pct. som følge af spredningen af coronavirus.

SMV-ordningen er tilgængelig i EKF nu, og der er i første omgang afsat én milliard i garantiramme til den ordning.

Derudover er der i første omgang afsat fem milliarder i garantiramme til de større virksomheder, her lyder garantien dog på 70 pct. 
Ordningen lanceres i EKF inden for få dage.

Ordningerne gælder indtil videre frem til 1. oktober 2020 og er også tilgængelige for færøske og grønlandske virksomheder.

Ønsker man som virksomheder at en garanti via EKF, skal man tage kontakt til sin bank.  

Virksomheder, der er ramt af virkningerne af COVID-19, men ikke er eksportvirksomheder eller underleverandører til en eksportvirksomhed, kan søge garantier via Vækstfonden, der har etableret lignende ordninger for både SMV'er og større virksomheder.
 

Øg udbyttet i marken med en behandlingsslutspurt

Man skal jævnligt gå sine marker igennem og se, om der er behov for en sidste behandling før høsten. - De sidste sprøjtninger er med til at give en bedre bundlinje, lyder det fra Kirsten Larsen, chefkonsulent i Velas Planteavl i Vissenbjerg.

Bedste svineafkast i 30 år

De danske svinebedrifter kom ud af 2019 med et gennemsnitligt driftsresultat på 3,7 millioner kroner, og en afkastningsgrad på 8,4 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

Juelsminde-halvøen under lup

Dialog med lodsejere skal udvikle As Vig

Økologer har masser af næringsstoffer

Økologer betaler prisen for de konventionelles landbrugspakke, lød det fra Økologisk Landsforening, da regeringen ville stramme udnyttelseskravet til husdyrgødning.

Majs med udfordringer

Majsen er under angreb både ovenfra og nedenfra efter et svært forår. For eksempel har råger hærget majsmarker i det sydlige Jylland, hvor landmænd har mistet adskillige hektar til fugle.

Porten til kvalitet

Vi er håndværkere, og vi gør det, vi er bedst til, siger indehaveren af Syddansk Portteknik, Kenneth Bruun Petersen, som har flere års erfaring i portbranchen.

Coronakrisen sætter fortsat sit præg på traktorsalget i Danmark

Eftervirkningerne fra coronakrisen har sat sine spor i leveringen af nye traktorer til det danske marked og juni måned er ingen undtagelse.

Er gården sikker for nysgerrige sommerbørn?

Mange danskere holder sommerferie i Danmark i år på grund af corona. Derfor vil der være ekstra mange børn og voksne fra byen, som gerne vil se, føle og lugte til livet på et moderne landbrug. For at give alle den bedste oplevelse opfordrer Topdanmark til, at landmænd kontrollerer sikkerheden på gården, før sommergæsterne kommer.

Lovgivning og klare regler skal skabe tillid til den tyske kødindustri

Danish Crown bakker uforbeholdent op om den tyske arbejdsministers planer om at forbyde underleverandører af arbejdskraft i den tyske kødindustri.

Fremragende nationalparkfotos premieret

Fire fremragende fotos fra Nationalpark Kongernes Nordsjælland er blevet premieret i en konkurrence med flere gode vinderbud.
Side 1 af 1873 (37451 artikler)Prev1234567187118721873Next