bannerPos

Tican forventer stigende omsætning i 2019

Slagteriselskabet Tican kom ud af 2018 med et koncernresultat på 132 millioner kroner trods faldende svinepriser. Afgående direktør Ove Thejls regner med en stigning i omsætningen i Danmark på 600 millioner kroner for 2019. Arkivfoto

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
05-04-2019 13:45
Ticans omsætning vil nærme sig 5 milliarder kroner i 2019, forventer afgående direktør Ove Thejls. Trods faldende omsætning havde slagteriselskabet et godt regnskab sidste år.

Slagteriselskabet Tican kom ud af 2018 med et koncernresultat på 132,6 millioner kroner. Det oplyser selskabet, der er godt tilfreds med resultatet.

Det sker på trods af en faldende omsætning, der forklares med faldende svinepriser. Prisen på grisekød faldt således med 17 procent i forhold til året før. Antallet af slagtede grise i Tican steg imidlertid til over 3,5 millioner, hvilket er en mindre fremgang i forhold til året fø

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Ekstra penge sat af til at opspore jordforureninger, der truer vandmiljøet

- Vi har desværre mange tusinde jordforureninger spredt ud i hele Danmark, siger miljøminister Lea Wermelin (S), der nu sætter ind for at finde 50 til 100 af dem.

Lav hollandsk mælkepris kan ramme den danske

I den kommende periode er risiko for nedjusteringer af den danske mælkepris med 7-14 øre, vurderer AgroMarkets.

Visionært anlæg vil reducere landbrugets klimabelastning

Organic Fuel Technology arbejder på at have første produktionsanlæg, der kan omdanne blandt andet halm til gas, olie og biokul, hvor gødningsværdien er bevaret, klar i januar 2021.

Usikkerhed om 20 procent-regel ved generationsskifter

Hovedreglen om, at en ejendom kan handles i familien til den offentlige ejendomsværdi plus/minus 15 procent bliver den 1. juli til en 20 procent-regel. Men det er usikkert, om reglen overhovedet kan bruges ved generationsskifter, påpeger rådgivningsselskab.

Lantmännen præsenterer guldrandet kvartalsregnskab

Den svenske landbrugskoncern Lantmännen har sendt regnskabet for første kvartal af 2020 ud, og det har vist et overskud på 447 millioner svenske kroner.

NIR i bagagerummet giver skarpere beslutninger

Et transportabelt NIR-apparat giver kvægrådgiver Jesper Rask Pedersen svar på tørstof, protein og meget mere i græs, majs og foderblandinger nu og her.

Spædgrisediarré kan være en hård nød at knække

Der er ikke tale om en enkeltstående løsning til de besætninger, der oplever udfordringer med tidlig spædgrisediarré. Men svinedyrlæge Kjetil Johansen har positive erfaringer med at se nærmere på de vacciner, der anvendes i forebyggelsen.

- Regeringen er med det her i gang med at nedlægge dansk landbrug

Venstres Erling Bonnesen (V) fortæller, at det virker helt surrealistisk, at regeringen ser ud til at beslutte, at der med de næste vandområdeplaner skal køres med to forskellige målstreger. År 1900 står således til at blive droppet som referenceår for klorofyl, mens man holder fast i år 1900 som referenceår for ålegræs.
Side 1 af 1851 (37013 artikler)Prev1234567184918501851Next