bannerPos

Tican forventer stigende omsætning i 2019

Slagteriselskabet Tican kom ud af 2018 med et koncernresultat på 132 millioner kroner trods faldende svinepriser. Afgående direktør Ove Thejls regner med en stigning i omsætningen i Danmark på 600 millioner kroner for 2019. Arkivfoto

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
05-04-2019 13:45
Ticans omsætning vil nærme sig 5 milliarder kroner i 2019, forventer afgående direktør Ove Thejls. Trods faldende omsætning havde slagteriselskabet et godt regnskab sidste år.

Slagteriselskabet Tican kom ud af 2018 med et koncernresultat på 132,6 millioner kroner. Det oplyser selskabet, der er godt tilfreds med resultatet.

Det sker på trods af en faldende omsætning, der forklares med faldende svinepriser. Prisen på grisekød faldt således med 17 procent i forhold til året før. Antallet af slagtede grise i Tican steg imidlertid til over 3,5 millioner, hvilket er en mindre fremgang i forhold til året fø

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Er der tillid til CO2-certifikater?

Lagring af luftens CO2 i jorden via efterafgrøder og pløjefri dyrkning kan sælges på certifikat til måske 700 kr./ha, lover den nye handelsplatform Commoditrader. Men danske forskere sætter nu spørgsmålstegn ved certifikaternes løfter om at binde en bestemt mængde CO2.

- Målet er et gennemsigtigt Arla

Bent Lund, der er repræsentantskabsmedlem og samtidig med i den sag, som LDM fører mod Arla, ser gerne, at bestyrelsen i Arla får mere magt. Men indtil da skal den agere efter vedtægterne.

LDM tager retslige skridt i strid om Arla-vedtægter

- Vi har åbenbart at gøre med nogen, som er lidt ligeglade med, hvad der står i vedtægterne, siger formanden for LDM, som nu tager retslige skridt for at få Arla til at udlevere informationer om baggrunden for de tillæg i prisafregningerne til andelshaverne, som bestyrelsen har vedtaget.

Gode råd til vinterpasning i kalvestalden

Mere tørstof, mere mælk, rigeligt med vand og tørt halm er nogle af elementerne, der skal sikre kalvenes trivsel i de kolde måneder.

Resultaterne er landet

Hvordan kan vi være en stærk fødevarenation og samtidig passe på naturen omkring os? Det satte 30 ambitiøse landmænd samt miljøminister Lea Wermelin (S) sig sammen om i efteråret. Og nu kan alle læse de i alt ni bud, som de kom frem til.

- Det bliver en svær, næsten umulig opgave

Rasmus Prehn (A) besøgte lørdag sit første kvægbrug i sit hverv som fødevareminister. Charlotte og Søren Vejen tog imod og fortalte om deres hverdag, udfordringer og ønsker for fremtiden.

Danmark haler ind på tysk svineeksport

Den danske eksport af svinekød ud af EU er gået frem med 19 procent i de første ni måneder af 2020 sammenlignet med samme periode i 2019.

Udsat Agromek forhindrer ikke »Stars«

På grund af en række forespørgsler stiller Agromek alligevel skarpt på agroindustriens nyheder i deres »Stars«-program. Til trods for at selve messen er udsat.
Side 1 af 1987 (39726 artikler)Prev1234567198519861987Next