Ny kontingentmodel er ikke de store landbrugs kop te

De store skal betale mere. De små mindre. Det er essensen i et udspil, der er på vej ind i en høringsfase hos Landbrug & Fødevarer.

- Jeg kan frygte, at de store landbrug ikke vil være med, og at de simpelthen melder sig ud.Så klart var budskabet fra Frederik Lüttichau på Sektion for Større Jordbrugs årsmøde i går. Det kom som en reaktion på, at Landbrug & Fødevarer barsler med en ny kontingentmodel, der lægger op til, at man skal betale kontingent efter sin produktions størrelse.- Det er væsentligt for mig at understrege, at vi gerne vil betale for interessevaretagelse, sagde formanden, der roste Landbrug & Fødevarers evner på området.- Men det er jo påfaldende, at stigninger til de små (landbrug, red) er lille, mens man vil påføre de større jordbrug store stigninger. Til det må jeg bare sige, at indflydelsen skal følge kontingentet. Det vil være et krav fra os, fastslog Frederik Lüttichau, der understregede, at sektionen er indstillet på at arbejde konstruktivt med kontingent-modellen.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs også