Nye forsøg bekræfter: Ingen pesticidrester i korn til fødevarer

Selv de sene svampesprøjtninger til beskyttelse af aks og faneblad efterlader ikke målbare pesticidrester i brødkorn, maltbyg eller grynhavre. Det konkluderer Seges blandt andet i en netop udsendt rapport fra en forsøgsserie, der skal bidrage til debatten, om der er pesticidrester i konventionelt dyrkede fødevarer. - Anvendes den anbefalede dosis og overholdes sprøjtefrister, vil risikoen for pesticidrester være minimal, lyder konklusionen.

- Konklusionen af forsøgsafprøvning af pesticidrestfri dyrkning af brødhvede, brødrug, maltbyg og grynhavre viser, at der ikke er grund til at ændre praksis i anvendelsen af pesticider til svampebekæmpelse, fastslår Seges i en ny undersøgelse for pesticidrester i korn. Arkivfoto
- Konklusionen af forsøgsafprøvning af pesticidrestfri dyrkning af brødhvede, brødrug, maltbyg og grynhavre viser, at der ikke er grund til at ændre praksis i anvendelsen af pesticider til svampebekæmpelse, fastslår Seges i en ny undersøgelse for pesticidrester i korn. Arkivfoto

Der er en naturlig debat om de ikke-økologisk dyrkede landbrugsprodukter indeholder pesticidrester. 

Det kunne især tænkes at være fra de sene svampesprøjtninger eller måske sene ukrudtssprøjtninger såsom bekæmpelse af tidsler i kornmarker med MCPA.

Vil du læse mere?

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Få adgang til Effektivt Landbrug

Allerede abonnent?

Læs også

Der mangler uvildige forsøg med virkningen af additiver
Nyt pH-additiv til at nedsætte pesticiddoseringen
Personlig karakter til hver frøavler
Allerede her i januar ses angreb af lys bladplet
Her kan du spare glyphosat
Ny rapport: Ingen behov for ændringer i brugen af pesticider