Nye forsøg bekræfter: Ingen pesticidrester i korn til fødevarer

Selv de sene svampesprøjtninger til beskyttelse af aks og faneblad efterlader ikke målbare pesticidrester i brødkorn, maltbyg eller grynhavre. Det konkluderer Seges blandt andet i en netop udsendt rapport fra en forsøgsserie, der skal bidrage til debatten, om der er pesticidrester i konventionelt dyrkede fødevarer. - Anvendes den anbefalede dosis og overholdes sprøjtefrister, vil risikoen for pesticidrester være minimal, lyder konklusionen.

Der er en naturlig debat om de ikke-økologisk dyrkede landbrugsprodukter indeholder pesticidrester. 

Det kunne især tænkes at være fra de sene svampesprøjtninger eller måske sene ukrudtssprøjtninger såsom bekæmpelse af tidsler i kornmarker med MCPA.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også