høst-tour

Vi skriver om høsten
- HVER DAG!

Katastrofehøst for spansk planteavler: - Vi må opgive at høste over 600 hektar vinterhvede, der ikke vil giver mere end 0,1 t/ha i udbytte

Effektivt Landbrug har netop besøgt de to unge, spanske brødre Javier og Victor Garcis, der driver 1.500 hektar planteavl. - 2023-høsten var jo en katastrofe for os på grund af tørke. Men nu tegner 2024-høsten til det samme for os økonomisk, fortæller de uden at se særligt ulykkelige ud.

- Vi kan ikke få dækket udgiften til at høste denne hvedemark. Så vi må opgive vores 600 hektar vinterhvede plus vores bælgplanter.

Det konstaterer Javier Garcis, der sammen med sin bror dyrker 1.500 hektar nær byen Albacete i det østlige Spanien.

Han står sammen med sin planteavlskonsulent, Vicente Bodas, i en så ringe hvede, at man kan gå mellem de få ankellave hvedeplanter uden at træde på andet end ukrudt.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.

Læs mere om Global Farming

Effektivt Landbrug har gennem de sidste 10 år rejst kloden rundt og besøgt landmænd i bl.a. Sydamerika, New Zealand, Uganda, Cambodia og Indien.

Læs mere her

Læs mere om Høst-Tour

Effektivt Landbrug er endnu en gang landmandens tro følgesvend igennem årets høst. Under konceptet »Høst-Tour« tager vi læseren med rundt i hele landet og dækker årets høst. Bliv klar til høst med Effektivt Landbrugs årlige Høst-Tour, hvor vi sætter fokus på vigtige udviklinger og nyheder, du ikke må gå glip af.

Læs mere her

Læs også