DLG sænker minimumskrav til proteinindhold i maltbyg

Mange landmænd i Danmark oplever i år lavt indhold af protein i deres vårbyg, og derfor reducerer DLG nu minimumskravet til proteinindholdet i maltbyg fra 9 procent til 8,5 procent.

Landbruget oplever store udsving i proteinindholdet i vårbyg. Sidste års høst var præget af et højere proteinindhold, mens den nuværende første del af årets vårbyg-høst viser modsatte tendenser med lavere proteinindhold. Denne variation kræver en fleksibel tilgang for at sikre, at malteriernes krav fortsat kan opfyldes, og vi kan bevare konkurrenceevnen på det globale marked.

- Vi ønsker at varetage landbrugets interesser, og ved at sænke minimumskravet for proteinindholdet i maltbyg, kan vi optimere den samlede modtagelse og sikre, at vores landmænd får de bedst mulige forhold. Vi forstår, at det nuværende år har budt på udfordringer, og vi er her for at støtte vores medlemmer og sikre en bæredygtig fremtid for dansk landbrug, siger Henrik Kløve, direktør i Erhverv Øst.

Som andelsselskab forpligter DLG sig til fortsat at arbejde tæt sammen med landmændene og malterierne for at sikre, at behovene på markedet kan imødekommes, samtidig med at kvalitetsstandarderne bliver overholdt.

Læs også