Sortsblandinger giver stærkere afgrøder med større stabilitet
Robuste kornafgrøder og forsinket smitteudbredelse i bælgsæd er, ifølge økologisk planterådgiver, blandt fordelene ved at benytte sortsblandinger.

Ved sortsblandinger udjævnes risikoen for, at én sort fejler i et år med tørke, vandmætning eller sygdomspres. Arkivfoto; Kasper Stougaard
Indkøbssæsonen for såsæd er i fuld gang og planterådgiver Erik Kristensen fra Økologirådgivning Danmark slår gerne et slag for, at man benytter sig af en af mange sortsblandinger, der efterhånden er på markedet.
- Sortsblandingerne gør kornafgrøderne langt mere robuste, siger han og begrunder det med, at de forskellige sorter reagerer forskelligt på vejr og jordbundsforhold.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her







































