Global handel med soja bidrager massivt til klimaændringer
En ny undersøgelse fra Universitetet i Bonn har undersøgt kulstofemissionerne fra brasiliansk sojaeksport med hidtil uset nøjagtighed.

– Selvom europæiske lande importerede betydeligt mindre mængder soja mellem 2010 og 2015, kom dette primært fra områder, hvor der skete en betydelig skovrydning, siger en af forskerne bag en ny undersøgelse. Arkivfoto: Jørgen P. Jensen
I hvilket omfang brasiliansk sojaproduktion og handel bidrager til klimaændringer afhænger i høj grad af det sted, hvor sojabønner dyrkes.
Det viser en nylig undersøgelse foretaget af universitetet i Bonn sammen med partnere fra Spanien, Belgien og Sverige. Det skriver thecropsite.com.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her