Fremavl handler om tillid

Fra sine 15 år med fremavl ved Hardy Hansen, at det kræver en ekstra indsats og kapacitet i arbejdskraft. Til gengæld forventer han, at hans kontraktfirma vælger en fornuftig højtydende sort til ham til fremavl.

Vanding er ikke til at undvære på Hardy Hansens landbrug med mange specialafgrøder, græsfrø og fremavlskorn. Men foreløbig har det ikke været behov for at pakke denne nyeste vandingsmaskine ud . Fotos: Jørgen P. Jensen Endnu har Hardy Hansen ikke haft mulighed mellem de seneste dages regnbyger til at foretage den første svampesprøjtning i RGT Bairstow-hveden. - Vi har fået 85 mm regn de seneste 14 dage, så nu vil vi gerne have varme, siger han. Der er to plantørringsanlæg på gården. De bruges både til specialafgrøderne såsom løg og til korn og græsfrø.

Der står en helt ny vandingsmaskine, som endnu ikke er pakket ud af sin plastikemballage.

- Vanding har der virkelig ikke været behov for i år, fortæller Hardy Hansen, som driver et alsidig planteavlsbrug på 400 hektar syd for Næstved på Sjælland.

Han har dog allerede én vandingsmaskine, som står kampklar, hvis forsommertørken – mod forventning – skulle slå til de kommende uger.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også