Yaras N-barometer: Stor forskel på kvælstofoptag i vinterhveden

Med et optag på 130 kg kvælstof pr. hektar i det sønderjyske og kun 80 kg kvælstof pr. hektar omkring Aarhus, er der store forskellige i de forskellige vinterhvedemarkes kvælstofoptag. Der er dog generelt stigende respons for kvælstoftilførsel op til 200 – 250 kg kvælstof pr. hektar i vinterhveden på næsten alle forsøgslokaliteter. Det tyder, ifølge Yara, på et relativt højt kvælstofoptimum.

Markerne ved Haderslev i det sønderjyske viser et stort kvælstof-optag siden sidste måling. Det vurderes, at kvælstofoptimimum ligger på godt 200 kg kvælstof pr. hektar. Kilde: Yara Modsat marken i Haderslev har marken i Tilst ved Aarhus ikke optaget de samme kvælstofmængder, og der er umiddelbart ikke respons for at tilføre mere end omkring 150 kg kvælstof pr. hektar. Kilde: Yara

Den femte måling i kvælstofbarometeret er gennemført 17. maj. Vinterhveden står mange steder rigtig flot og er nu kommet i stadie 37, hvorfor fanebladet snart vil være at se. Generelt vurderer Yara, at afgrødernes udvikling er 10-12 dage senere end sidste år.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også