Roedyrkere glemmer at give bor

- Roegødninger har ikke længere bor med og efterhånden bliver jorden tømt for bor. Det ses nu i visse roemarker, hvor roerne så ikke er egnet til lagring, fortalte Finn Sørensen, Nordic Suger, ved en markdemo i tirsdags på Lolland.

Planteavlskonsulent Mette Andersen, Nordic Sugar, har indlæg om bladsvampebekæmpelse i sukkerroerne på den netop afholdte markdemo-dag på Sofiehøj Forsøgscenter ved Holeby på Lolland. Fotos: Finn Sørensen Da gødningerne ikke længere indeholder bor, begynder bormangel nu at ses lidt flere steder, hvor man glemmer at udsprøjte bor. Her har Finn Sørensen, Nordic Sugar, samlet en rækker roeplanter med begyndende bormangel. Angreb af stængelnematoder i roer ses også flere steder end tidligere. - Vi kan anbefale roesorter, der er mindre modtagelige for stængelnematoder, fortæller Finn Sørensen som eneste metode til at undgå dem.

Inden roekampagnen og optagningsarbejdet går i gang sidst i september måned, blev der den 14. september afholdt en markdemonstration på Sofiehøj Forsøgscenter ved Holeby på Lolland i et samarbejde mellem Nordic Sugar, Nordic Beet Research og VKST.

Godt 120 roedyrkere og andre interesserede var mødt op til en praktisk gennemgang af blandt andet de nyeste strategier mod bladsvampe.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også