Økologiske sukkerroer ser godt ud

For Niels Hauge Mikkelsen er det første sæson med økologiske sukkerroer. En produktion, der sender tankerne tilbage til »de gode gamle dage« på grund af renholdelse med håndkraft, og hvor forventningen samtidig er, at det er arbejdet værd.

Der leveres økologiske sukkerroer til Nordic Sugar. Roerne lægges i kule efter optagning. Nordic Sugar forestår den videre logistik. Arkivfoto Der drives 109 hektar økologisk på Kohavegaard. Heraf er de 12 hektar med økologiske sukkerroer.

Det er første sæson, der er økologiske sukkerroer på ejendommens økologiske arealer, der drives under navnet ØkologiK. Går høsten som forventet, bliver det ikke den sidste.

- Jeg er indtil videre rigtigt godt tilfreds. Vi er netop startet med at tage roerne op, og det ser godt ud. Mit bud er små 50 tons roer pr. hektar. Og det er fuldt tilfredsstillende i en økologisk produktion, understreger Niels Hauge Mikkelsen.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også