Få nu købt det gødning

DLG’s gødningsekspert ser ingen tegn på, at gødningsprisen falder de næste mange måneder. Meldingen var derfor klar, da DLG holdt deres fynske planteavlsmøde for knap 80 interesserede landmænd.

Steffen Halmø, chef for DLG's gødningsforretning, forventer ikke, at prisen på gødning falder inden for den nærmeste tid. Han anbefaler derfor alle de, der endnu ikke har fået købt til kommende sæson, at få det gjort. - Vi kan risikere, at der ikke er mere gødning, når vi rammer foråret, sagde han. Til trods for stigende gødningspriser vurderer seniorkonsulent Lars Olsen, DLG, stadig, at der vil være en økonomisk gevinst ved at gøde sine afgrøder. Dette med baggrund i, at også afregningsprisen for afgrøder er steget. I eksemplet med maltbyg ses en positiv indtjeningsforskel fra 2021 til 2022 på 480 kroner pr. hektar ved at gødske markerne. Kilde: DLG

Meldingen var klar, da DLG var nået til Fyn i rækken af planteavlsmøder under titlen »Tank ny viden«. Her havde cirka 80 landmænd fundet vej til lokalerne i Odense og blev udover fagligt nyt om ukrudts- og svampebekæmpelse også gjort klogere på forholdene omkring gødning og de væsentlige prisstigninger, der er sket hen over de seneste måneder.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også