Når høsten af hampfrø er overstået: - Man bliver let begejstret over mulighederne
I år er der kontrakter på 600 hektar hamp ude hos danske landmænd og udelukkende til økologiske frøprodukter. Men ambitionerne er langt større. - Når vi kommer op på et større antal hektar med hamp, vil vi se på anvendelsen af stængler og blade. Der er enorme muligheder gemt i hampplanterne, fastslår Henrik Rendbøll fra Dava Foods Ingredients, som er en del af Danish Agro-koncernen.

- Hamp er nok Guds gave til menneskeheden, siger Henrik Rendbøll med et smil. Han arbejder med udvikling af produkter fra hamp hos Dava Foods Ingredients A/S i Hadsund. Foto: Dava Foods
Henrik Rendbøll startede hos Møllerup Brands i 2015 for at lave en branding af produktionen på Møllerup Gods.
- Jeg savnede dog mere end den igangværende produktion af græsfrø, hvede og raps. Pludselig en dag var der sået 30 hektar hamp, som skulle bruges til en test af fibermåtter. Vi besluttede derfor også at se på, hvilke produkter der kunne laves af frøene.
Det viste sig, at der var enorme muligheder gemt i hampplanterne.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her