- Den gør arbejdet nemt og behageligt

Traktorfører Ulrik Hansen lægger ikke skjul på sin tilfredshed med at have skiftet den gamle gyllevogn ud med en ny, der er sat sammen af en Votech-gyllevogn og en Vogelsang-slangebom.

På touch-skærmen kan Ulrik Hansen med et enkelt tryk lukke for en eller flere sektioner. - Det er nemt. På den gamle bom skulle man ud at sætte bolte i og lukke slanger af, med mere, siger han. På den danskproducerede Votech-gyllevognen fremhæver Søren Jacobsen fra maskinhandlerfirmaet Ingemann Larsen, Nykøbing Mors, især kranen til opsugning af gyllen. - Den har et ekstra drejeled, fortæller han. - Bommen har intelligent styring af sektionerne med variable arbejdsbredder på 21, 24, 30 og 36 meter. Det gøres med de såkaldte TeleShift- og TopSwing-elementer, fortæller Kristen Yde Pedersen fra Vogelsang.

- Den er både lettere og stærkere end den gamle bom.

Det er traktorfører Ulrik Hansen, der fremhæver især bommen på Ølandsgårdens nye Votech-gyllevogn monteret med en 36 meter bred slæbeslangebom.

Bommen vejer kun 4,3 tons og er en såkaldt SwingMax36-bom fra firmaet Vogelsang. Den adskiller sig på flere måder ud fra gårdens hidtidige gyllevogn.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også