Andelen af plantebaserede konsumafgrøder presses nedad
De grønne konsumærter erstattes delvist af sukkerroer og brak hos Knud Erik Clausen, der tidligere har haft 16-17 hektar med de proteinrige og højprofilerede danske konsumærter til frost.

- Det går lige modsat af det, politikerne siger de ønsker i deres propaganda op til valget. Hos mig erstattes en højt skattet plantebaseret fødevare nu af sukkerroer, vårbyg og brak, siger formanden for producentforeningen Dybfrostærter, Knud Erik Clausen.
For formand Knud Erik Clausen, producentforeningen Dybfrostærter, der er den gruppe landmænd, der til og med 2022 har leveret grønne konsumærter til dybfrost hos Ardo, lyder de 16-17 hektar, han nu mister, ikke af så meget.
- Det svarer faktisk meget præcis til det areal, jeg skal braklægge næste år. Så jeg ville jo i forvejen have mistet indtjeningen fra det areal, siger han.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her