Forsøgsmark overraskede med velsmagende »jord«

Medarbejdere fra forsøgsvirksomheden Ytteborg og rådgivningsvirksomheden SAGRO fik sig noget af en overraskelse, da jorden pludselig smagte af… Kage.

SAGRO har været nødt til at etablere overvågningskameraer og sat døgnvagt på opgaven om at beskytte jorden.

Ytteborg er kendt for at være et par år foran udviklingen, hvis man ser på markerne rundt omkring i landet, men da Ole Elkjær, der er forsøgstekniker hos Ytteborg fik analyseret jorden fra et af forsøgene, fik han sig alligevel noget af en overraskelse. 

- Marken ser jo helt normal ud, men den er meget mere, end den giver sig ud for, siger han.

I forbindelse med harvingen og pløjningen blev der tilsat nogle biologiske enzymer og en række andre ingredienser, hvilket har resulteret i en stort set færdigbagt kagemasse, der faktisk bare skal presses og glaseres for at være klar til salg i butikkerne. 

- Vi havde håbet på et resultat, men vi havde ikke forventet, at det ville gå så nemt. Efter 3-4 uger var »kagen« færdig, og kagen er allerede klar til høst her i det tidlige forår, siger han. 

Nysgerrige gæster

Men når der pludselig er en gratis kagebuffet i nabolaget, så vækker det selvfølgelig nysgerrighed, og selvom man har forsøgt at holde placeringen hemmelig, er det alligevel lykkedes for enkelte børn at finde frem til marken.

- Vi bruger lidt tid på at holde dem væk fra jorden, og har blandt andet opsat overvågningskameraer og sat døgnvagt på, siger Eva Engelbreth, der er planterådgiver hos SAGRO. 

Herunder kan du se en kort film ude fra den nye forsøgsmark. 
 

Læs også