Flerårig, lokalt produceret bælgplante kan være bedre proteinkilde end soja
Lucerne er en afgrøde, der leverer på flere dagsordner med hovedtemaet bæredygtighed. Nye undersøgelser fra Aarhus Universitet peger på, at den flerårige afgrøde kan være en bedre kilde til protein i Danmark end soja.

Lucerne leverer på flere dagsordner som en flerårig, lokalt produceret proteinkilde. Foto: Jørgen P. Jensen
Jagten på bæredygtige proteinkilder har været et tema i flere år, og den er langt fra overstået. Senest har forskere fra Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet kastet sig over bælgplanter, og særligt lucerne har vist lovende resultater. Afgrøden spiller positivt ind i flere dagsordener som en flerårig, lokalt dyrket og bæredygtig proteinkilde, som oveni købet kan høstes flere gange årligt.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her