bannerPos

Ekstreme regionale forskelle

Der var store regionale forskellige på sukkerudbytterne i de syv Nordzucker-lande.

Henrik Sieben

Journalist
14-02-2019 10:00
Højeste sukkerudbytte var der i Tyskland, mindst i Finland.

Sukkerudbytterne i de såkaldte Nordzucker-lande, Slovakiet, Polen, Litauen, Finland, Sverige, Tyskland og Danmark, lande hvor Nordic Sugar har sukkerproduktion, er nu gjort op for kampagnen 2018/2019.

- Og de viser ekstreme regionale forskelle, fortalte Mette Andersen, Agricenter Danmark, da hun forleden præsenterede deltagerne ved NBR og Nordic Sugars inspirationsdag i Sakskøbing for tallene.

Udbyttemæssigt ligger Tyskland i top med 12,7 tons sukker pr. hektar i 2018, mens Finland i nord ligger i bund med 5,7 tons.

Såvel Danmark som Polen har opnået præcist samme sukkerudbytte pr. hektar i kampagnen nemlig 11,1 tons, men ses over 5-års gennemsnittet så ligger det for Polens vedkommende på 11,7 tons pr. hektar, mens Danmark normalt ligger på 13,0 tons, og dermed kun lidt under det tyske 5-års gennemsnit på 13,2 tons.

Sådan er udbytterne fordelt

Udbytterne i kampagnen 2018/2019 var som følger med 5-års gennemsnit i parentes:

Tyskland: 12,7 tons/hektar (13,2)

Danmark: 11,1 tons/hektar (13,0)

Polen: 11,1 tons/hektar (11,7)

Litauen: 10,2 tons/hektar (10,8)

Sverige: 9,8 tons/hektar (11,3)

Slovakiet: 9,8 tons/hektar (10,9)

Finland: 5,7 tons/hektar (6,5)

Kilde: Agricenter Danmark/Nordzucker

Markedspodcasten - Recession, dyr palmeolie og bedre tider i svinesektoren?

Lyt med når markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro forsøger at gøre os klogere på markedets luner.

Fra håb til afmagt i Nordjylland i går

Efter en periode, hvor regn mange steder bremsede høsten, troede man nu endelig på høstvejr i det nordjyske. Men vejret har igen skuffet op mod weekenden.

Medie: Arla-konkurrenter vil også plantevejen

For nylig meldte Arla ud, at mejerigiganten er på vej med en alternativ produktlinje til den traditionelle mælk baseret på planter. Nu melder Naturmælk og Thise Mejeri sig klar til at følge trop.

Landmænd dukkede op i Landsretten til støtte for Ulf Nielsen

Naturplejer Ulf Nielsen og hans advokat håbede på frifindelse ved Landsretten i Viborg onsdag. Endnu engang forsøgte de at overbevise dommeren og lægdommerne om, at der ikke var behov for læskur til Ulf Nielsens heste og anguskvæg, efter at han sidste år blev idømt en bøde på 20.000 kroner. Så mange støtter dukkede op i retten, at retssagen måtte flyttes over i Vestre Landsrets store sal.

Optimisme trods vejrmæssige udfordringer

I landets nordlige egne håber man på, at vejrudsigten holder. Hvis man når at få sået rapsen i denne uge, skal det nok gå, hvis ikke vi får tidlig vinter, lyder det fra LMO i Viborg og Agrovi i Nordsjælland

En misforståelse at landbruget stadig fører krig mod kvælstof

- Jeg er lidt skuffet over, at landbrugets organisationer og øvrige aktører ikke stiller sig mere skeptisk overfor det gavnlige i at vedblive med at føre krig imod kvælstof (N), skriver Jørn Rasmussen. – Miljøministeriet bør anmeldes for at krænke proportionalitetsprincippet, mener han.
Side 1 af 1612 (32224 artikler)Prev1234567161016111612Next