bannerPos

Frøhøsten er godt i gang flere steder

Steen Jessen tjekker her mejetærskeren ved høststart i går eftermiddags sammen med sin elev Kasper Højgaard.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
14-07-2020 12:35
Hos frøavler Steen Jessen ved Faaborg har den spildsomme rajgræs ikke lagt sig helt så meget ned, som han kunne ønske sig. Han er derfor i gang med at høste sine 40 hektar med den tidlige rajgræssort Bronsyn.

Det er meget tidligt at høste alm. rajgræs på nuværende tidspunkt.

Det erkender både frøavlskonsulent Henrik Skovgaard Larsen fra frøfirmaet Barenburg og hans frøavler Steen Jessen fra Diernæs på Sydfyn i går, mens mejetærskeren er i gang med direkte tærskningen af rajgræs.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Er der fradrag for udgiften til høstfesten?

Høsten står for døren, og når den er i hus, skal det måske fejres med en hyggelig høstfest. Men hvor-dan er det egentlig med fradragsretten for landmanden? Og hvad med medarbejderne, beskatningen og momsen?

Planteavlskonsulenter rådgiver ud fra rigide regler

De massive krav til efterafgrøder sætter planteavlskonsulenters faglighed under pres, mener Gustav Garth-Grüner, næstformand i Bæredygtigt Landbrug, der også mener, at nogle af dem bukker under for presset. Planteformand i L&F er uenig.

Kød i historisk fald

Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Kartoffelavlere står midt i historisk eksperiment

En effektiv, ensartet vækststandsning i kartofler er kodeordet for et godt resultat, pointerer landskonsulent Lars Bødker, Seges.

Eksportportalen advarer om ekstreme temperaturer

EksportKontrolCentret tilbagesender mange logbøger i øjeblikket på grund af utilstrækkeligt hensyn til de varme temperaturer i de planlagte ruter.

Man må tidligt op

Mens de fleste danskere stadig sover, tager landmand Mikkel Andersen de første kartofler op, så de kan komme videre til pakkerierne, hvor de vaskes og pakkes.

Underskud af sukker

Prisen for sukker går op for tiden. Det skyldes først og fremmest en underskudsproduktion af sukker, set i forhold til den aktuelle efterspørgsel. Det begynder således efterhånden at lysne for producenter af sukkerroer, der ser ud til at få mere i pris for deres produktion end det var situationen tidligere på året.

Ukrainsk afgrødehøst slår ny rekord

Ifølge det ukrainske konsulentbureau ProAgro vil den samlede ukrainske afgrødeproduktion slå nye historiske rekorder i år. Endnu en dårlig nyhed for afgrødeproducenter i den vestlige del af Europa.
Side 1 af 1892 (37822 artikler)Prev1234567189018911892Next