bannerPos

Gang i sønderjysk høst af vinterbyg

Svend Gammelgård var onsdag ude med mejetærskeren og høste de første af i alt 61 hektar med vinterbyg. Og kvaliteten af høsten ser rigtig god ud

AF: JOHN ANKERSEN

REDAKTØR, LANDBRUGSYD
10-07-2019 15:44
Vinterbyggen står flot hos svineproducent Svend Gammelgård ved Haderslev, der onsdag var ude at høste de første hektar

De første af i alt 61 hektar vinterbyg blev onsdag høstet og kom i hus hos svineproducent Svend Gammelgård, der har en svinebedrift med 850 søer og eksportgrise nær Haderslev, hvor han selv producerer foder til fra i alt 380 hektar.

-  Vi kører i år med hybrid-sorten Belfry og den almindelige sort Kosmos, fortæller Svend Gammelgård, der i går selv sad i førerhuset på Case IH-mejetærskeren, mens sønnen Rasmus og medhjælperen Jannick Schmidt Andresen sørgede for at de to frakørselsvogne kørte i pendulfart til og fra marken.

Og Svend Gammelgård lægger ikke skjul på at årets høst indtil videre ser rigtig god ud i forhold til sidste år, hvor tørken ramte mange planteavlere

-  Vi var dog heldige, da der kom 60 millimeter regn på det rigtige tidpunkt, husker Sven Gammelgård, der faktisk sidste år høstede nok afgrøder, til at dække sit foderbehov, og hvor han i år tror på at der bliver ekstra korn, der kan sælges. Foruden vinterbyg dyrkes der også vårbyg, hvede og raps.

Og det gode udbytte kunne onsdag konstateres ved høsten af vinterbyggen. Et godt udbytte med 9 – 10 tons pr. hektar med en rumvægt på 59,5 og et vandindhold på 14,4.