bannerPos

Giv ikke mere flydende N-gødning end afgrøden har brug for her og nu

- Giv ikke mere flydende N, end planten skal bruge nu og her. For det optages ret hurtigt. Så en 10-20 kg flydende N maksimalt, fastslår Allan Holm Nielsen fra Flex Fertilizer System i Odense. Fotos: Flex Fertilizer System

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
11-05-2019 15:00
Hvorfor blev der i år set voldsomme svidninger på en del vintersædsmarker efter udsprøjtning af flydende N-gødning? Det har firmaet Flex Fertilizer System nu et bud på.

Flex Fertilizer System i Odense laver forskellige typer af flydende gødninger både som bladgødning og til rodoptagelse.

- Generelt er den måde, vi formulerer flydende gødning på, kendt for at være meget skånsom overfor planterne.

- Så da Effektivt Landbrug skrev, at flydende N-gødninger sved ekstra meget i år, var vi undrende. Hvorfor kan det nu være?

Det fortæller Allan Holm Nielsen, der er firma

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Goodvalleys indtjening tager syvmileskridt

Goodvalley, der driver svineproduktion på 34 farme i Polen, Ukraine og Rusland, fik et kæmpe løft i omsætning og indtjening i første kvartal.

- Der er mange ting, man skulle have gjort om set i bakspejlet

Den unge, ekspansive landmand Morten Svendsen er gået konkurs med sin blandede kvæg- og svinebedrift og 1.500 hektar delvist forpagtet planteavl. Et tørt 2018 og lave svinepriser var med til at gøre udslaget, fortæller han til Effektivt Landbrug.

Nyt it-samarbejde bliver til Terra Connect

DLG Connect skifter navn, efter Velas er indtrådt i ejerkredsen med købet af 40 procent af aktierne fra DLG. Samtidig flytter medarbejderne ind i Velas’ lokaler i Vissenbjerg.

- Vi vil gøre branchen verdensførende

En ny national klynge indenfor fødevarer og bioressourcer er født. Med tårnhøje ambitioner i bagagen, er klyngen klar til at hjælpe danske virksomheder til vækst.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Erfaringer med par- og gruppevis opstaldning af kalvene

Måske er det kalvestaldens tur til en opdatering. I hvert fald vælger flere og flere at opstalde deres kalve par- eller gruppevis. En jordbrugsteknologstuderende har besøgt en række konventionelle landmænd og hørt deres erfaringer med opstaldningsformen.
Side 1 af 1850 (36997 artikler)Prev1234567184818491850Next