bannerPos

Gule marker

Spættet vinterbyg, der lider af iltmangel. Foto: Herman F.K. Hare, LMO
15-11-2019 08:31

Mange marker står med gule blade og vokser kun lidt. Foragre og kanter er ofte hårdest ramt, men i nogle tilfælde kan hele marken være gul. Vinterbyg er hårdest ramt, men både hvede og rugmarker kan få lyse områder. Det skriver LMO i deres Afgrødenyt og fortsætter:

Der er i næsten alle tilfælde tale om, at planterne lider af iltmangel som følge af efterårets meget regn. Områderne kan også afsløre, hvor jordstrukturen af en eller anden grund er skadet.

Det kan give overvejelser om ændret behandling af marken fremover, eventuelt en grubning i forbindelse med såning af raps, eller at opbygge marken organiske indhold med mere nedmuldet halm, efterafgrøder eller andet.

Komplicerede regler for unge i landbruget

Generelt må børn under 18 år ikke beskæftige sig farlige maskiner. Patriotisk Selskab beskriver nogle af de mange regler for børn og unge i landbruget.

Sodødeligheden blev sænket med 35 procent

For at bringe sin besætnings sodødelighed ned har Hans Christian Carstensen ændret praksis, så der er indført mere overvågning af søerne. Det har været med til at sænke dødeligheden 35 procent inden for de seneste tre år.

Hold på søerne og få en nem merindtjening

Beregninger fra Velas svinekonsulenter viser, at der kan være en fortjeneste på 180-280.000 kr. om året ved at øge overlevelsen af søer med fem procent.

Russisk hvedeproduktion nedskrives

Efterhånden som den russiske hvedehøst skrider frem, har det vist sig, at udbytterne i år ikke bliver så gode, som tidligere forventet. Derfor nedskriver det russiske konsulentbureau Sovecon nu den samlede russiske hvedeproduktion for 2020.

Kommer olieprisen nogensinde op igen?

Olieprisen har fundet sig et mere stabilt leje efter måneder med voldsomme udsving. Set i forhold til februar måned, så er olieprisen dog stadig lav, og det er nu spørgsmålet, om vi nogensinde igen vil se en oliepris på niveauerne fra før coronakrisen.

Frøgræshøsten udfordret af vejret

Regn har udfordret i engrapgræs, og blæst har kostet tab i rødsvingel

- Med den nye aftale vil vi sikre sukkerroerne i Danmark

Troels Frandsen er ny formand for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked. – Nu har vi netop indgået en fornyet aftale med Nordic Sugar, der skal medvirke til at sikre den fortsatte sukkerroedyrkning i Danmark, fastslår han.
Side 1 af 1876 (37510 artikler)Prev1234567187418751876Next