bannerPos

Gule marker

Spættet vinterbyg, der lider af iltmangel. Foto: Herman F.K. Hare, LMO
15-11-2019 08:31

Mange marker står med gule blade og vokser kun lidt. Foragre og kanter er ofte hårdest ramt, men i nogle tilfælde kan hele marken være gul. Vinterbyg er hårdest ramt, men både hvede og rugmarker kan få lyse områder. Det skriver LMO i deres Afgrødenyt og fortsætter:

Der er i næsten alle tilfælde tale om, at planterne lider af iltmangel som følge af efterårets meget regn. Områderne kan også afsløre, hvor jordstrukturen af en eller anden grund er skadet.

Det kan give overvejelser om ændret behandling af marken fremover, eventuelt en grubning i forbindelse med såning af raps, eller at opbygge marken organiske indhold med mere nedmuldet halm, efterafgrøder eller andet.

Danmarks største afgrøde – efterafgrøden

Udgiften til at etablere efterafgrøderne er enorm, og de 3.500 ton kvælstof, som ekstra efterafgrøder i det kommende år menes at tilbageholde, fylder ikke meget i det store billede, mener formanden for LandboSyd.

Høst af Canola skuffer mere end forventet

Den canadiske høst af rapsfrø, også kaldet Canola, er ved at være overstået og det tyder på, at høsten kommer til at skuffe mere end forventet. Våde vejrforhold har således resulteret i den dårligste canadiske rapsproduktion i fire år.

Lån til bæredygtige investeringer kan blive billigere end de traditionelle

Adm. direktør i DLR, Jens Kr. A. Møller, spår, at »brune« lån over tid vil blive væsentligt dyrere end lån til bæredygtige investeringer.

Fortsat stigende traktorsalg

Der er dødt løb i toppen af traktorstatistikken og december måned bliver afgørende for, hvem der løber med førstepladsen som årets mest solgte traktor.

Amerikansk medie fremhæver Danmark som antibiotika-foregangsland

Danske svineproducenter viser, at man kan gøre det på en bedre måde end i USA, når det kommer til antibiotika, lyder det i stor artikel i New York Times. Artiklen har været undervejs i over et år, fortæller Søren Søndergaard, næstformand i Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

L&F med roser til aftale om ny klimalov

L&F glæder sig over, at der ikke er fastsat specifikke reduktionsmål for landbruget og andre sektorer i aftale omkring ny klimalov.
Side 1 af 1717 (34338 artikler)Prev1234567171517161717Next