bannerPos

Koden er knækket til dyrkning af tidlig dentmajs i Danmark

Dentmajsen (øverst) adskiller sig fra flintmajs (nederst) ved at have tydeligt dybere kernesætning. Dentmajsens porøse stivelse er tilgængeligt med det samme, majsen er snittet, og benyttes som kvægfoder.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
05-10-2019 10:20
Corteva har gennem 20 år arbejdet på, at dentmajsens fordele med højt stivelsesindhold og stor fordøjelighed i koens vom også kan udnyttes under nordiske himmelstrøg. Nu er det lykkedes, og den første sort dyrkes med succes hos Vagn Åge Bach, Brædstrup.

Det var et møde hos Hornsyld Købmandsgaard, der satte skub i tingene.

Vagn Åge Bach fra Brædstrup var mødt op for at blive klogere på fodringen af sine 90 malkekøer, og blandt indlægsholderne var Søren Severin fra Corteva, der kunne fortælle, at koden til dyrkning af den tidlige dent-type-majs, der sikrer høj stivelsesfordøjelighed i vommen, nu var knækket, og den var tilpasset dyrkning under danske forhol

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Ny vaccine skal spare griseliv og sænke forbruget af zink og antibiotika

Statens Seruminstitut, Aarhus Universitet og Seges går sammen om at udvikle en vaccine, som kan redde tusinder af grise fra tidlig død, reducere forbruget af antibiotika drastisk og spare miljøet for udledning af zink. Fødevareministeren er spændt på udfaldet.

Landmænd så på skrælpløjning

35 landmænd brugte en formiddag hos Elsnab Landbrug I/S i Vendsyssel for at se nærmere på skrælpløjning.

Overrasket over at genbrugsplast faktisk duer til dyr

Skandinavisk Landbrugsplast og Helgenæs Maskinstation tester i år et strækplast-produkt med 30 procents genbrugsplast til wrapning af hø og ensilage. – Vores opgave er at teste plasten og foreløbigt har det vist sig fuldt på højde med de plasttyper, vi hidtil har anvendt, lyder det.

Maskinerne må tilpasse sig bakke og dal

I et særligt smukt bakket dansk kulturlandskab som det findes på Helgenæs og Mols, tilpasser Helgenæs Maskinstation sig landskabet med sit maskinvalg – ikke omvendt.

Merrild vil have landbrugets kritikere på banen

Det er dybt frustrerende, siger L&F-formand, Martin Merrild, der frygter, at landbruget igen kommer til at få skylden for manglende målopfyldelse på grund it-fejl hos Landbrugsstyrelsen i minivådområdeordningen. Enhedslistens landbrugsordfører, Søren Egge Rasmussen, fortæller, at han er opmærksom på, at landmændenes it-systemer selvfølgelig skal virke.

Et par høstdage endnu og så til såning af raps og efterafgrøder

Alfred Nielsen, Annebjerggaard, overvejer den rette etableringsmetode til efterafgrøderne.

Spekulanterne sælger korn

I mere end et år har de spekulative kapitalfonde satset på faldende priser for blandt andet majs. Der er ikke noget, der tyder på, at de vil ændre denne holdning til majsprisen lige foreløbigt. Således fortsætter de store spekulanter med at sælge majsfutures i stor stil.

Sojabønner står godt i USA men hvedekvaliteten nedgraderes

Gunstige vejrforhold i USA betyder, at den amerikanske soja står stort set fremragende. Derimod har vejret ikke artet sig nær så optimalt for den amerikanske hvede.
Side 1 af 1894 (37872 artikler)Prev1234567189218931894Next