bannerPos

Læg strategi for bekæmpelse af græsukrudt

Agerrævehale i vinterbyg. Græsukrudtet er skredet igennem og står i samme højde som vinterbyggen. Fotos: Daniel Damhus, Velas

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
23-05-2020 12:05
Agerrævehale og italiensk rajgræs viser sig flere steder i den østjyske vintersæd. Planteavlskonsulent opfordrer til, at man får markeret de steder, hvor ukrudtet observeres og får det luget væk hvis muligt.

- Netop nu er aksene af rævehale synlige i vinterbyg, siger Daniel Damhus, planteavlskonsulent hos Velas.

Ifølge konsulenten er græsukrudtet skredet igennem og i samme højde som vinterbyggen, og det er nu, at det er muligt at få lagt en plan fremadrettet for bekæmpelse.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Miljøminister nedtoner spildevandsproblem

Det er uanstændigt og unuanceret, når miljøminister Lea Wermelin (S) holder fast i fortællingen om, at spildevandsudledningen kun udgør 10 procent af belastningen til vandmiljøet, mener Jørgen Evald, faglig direktør i BL.

Spirende kødkvæg-optimisme frem mod nytår

Det danske marked har fået mere luft, hvilket især er takket være den forestående nytårshandel, hvor oksekødet kommer i centrum. Det løfter kødkvægstillægget i denne uge med 25 øre pr. kg.

Danske Agrolab tester pesticider i Midtsverige

Heroppe i det midtsvenske kan afprøves flere pesticider og sorter end i Danmark, og under lidt barskere vinterforhold.

Landmand fik 25 procent større majsudbytte

På Toftegaard ved Brønderslev oplevede man i år 25 procent bedre udbytte i majsmarkerne end et gennemsnitsår. Det skyldes ikke mindst arbejdet med mikronæringsstoffer og biocoating, der har sikret fremspiringen i et koldt forår.
Side 1 af 1988 (39742 artikler)Prev1234567198619871988Next