bannerPos

Roedagen på Lolland samlede igen alle indenfor roedyrkning

Konceptet med at samle alle indenfor sukkerroedyrkning på én dag på ét sted til den såkaldte Roedag var igen i går en succes med over 300 besøgende. Fotos: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
14-06-2019 10:41
I går var det igen Roedag på Sofiehøj forsøgsstation ved Maribo. - Alle sætter pris på én enkelt dag, hvor man samler det hele på ét sted, lød det fra flere deltagere.

For fjerde gang blev der i går afholdt Roedag på forsøgsstationen Sofiehøj ved Holeby på det centrale Lolland.

Roedagen afholdes hvert andet år og er et samarbejde mellem forsøgscentret Nordic Beet Research, sukkerfabrikken Nordic Sugar og rådgivningsselskabet VKST sammen med 22 forskellige frø-, plantebeskyttelses-, gødnings- og maskinfirmaer.

I det perfekte sommervejr deltog igen i år et stort antal roeinteresse

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nyt it-samarbejde bliver til Terra Connect

DLG Connect skifter navn, efter Velas er indtrådt i ejerkredsen med købet af 40 procent af aktierne fra DLG. Samtidig flytter medarbejderne ind i Velas’ lokaler i Vissenbjerg.

- Vi vil gøre branchen verdensførende

En ny national klynge indenfor fødevarer og bioressourcer er født. Med tårnhøje ambitioner i bagagen, er klyngen klar til at hjælpe danske virksomheder til vækst.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Erfaringer med par- og gruppevis opstaldning af kalvene

Måske er det kalvestaldens tur til en opdatering. I hvert fald vælger flere og flere at opstalde deres kalve par- eller gruppevis. En jordbrugsteknologstuderende har besøgt en række konventionelle landmænd og hørt deres erfaringer med opstaldningsformen.

Stadig pæn investeringslyst i landbruget

På trods af coronaens konsekvenser er der fortsat lyst til at investere hos landmænd. Sådan lyder det fra to virksomheder i det vestjyske.

Boligejerne får skattelettelser fra 2021 til 2024

De nye boligskatteregler, som skulle træde i kraft i 2021, udskydes nu til 2024. Det betyder, at ejendomsværdiskatten vil falde, og at ejendomsskatten stiger mindre end forventet mellem 2021 og 2024.
Side 1 af 1850 (36994 artikler)Prev1234567184818491850Next