Tyskerne formulerer en 2030-strategi

Den korte glyphosat-godkendelse og årtier med hvedetunge sædskifter samt EU’s tommelskruer på nitratområdet får tyskerne til at revurdere udfordringerne i planteavlen.

Den tyske landbrugsorganisation DLG har formuleret en 2030-strategi for planteavlen og dermed identificeret en række af de udfordringer, de tyske landmænd står med. Endnu flere efterafgrøder og ikke mindst bivenlige blandinger er kommet på dagsordenen. Sådan undgår man lejesæd. Tibetansk dværghvede har nærmest ikke strålængde nok til at kunne lægge sig. Næppe interessant for halmleverandørerne.

Også under Feldtage 2018, som åbnede i går ved Bernburg mellem Hannover og Berlin, var det fortsat tørvejr, som i t-ø-r-k-e, og der var således ikke brug for det store beredskab af træflis, tysk grundighed og forudseenhed sikrer er tilstede ved store arrangementer i det fri.

Der har tidligere været afholdt DLG Feldtage i Bernburg på den store tyske landbrugsorganisations Internationale Crop Production Center, og den lerholdige jord he

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også