bannerPos

Ukrudtet er den store trussel

Især etableringen er vigtig, hvis frøgræs skal dyrkes uden brug af pesticider.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
11-01-2020 14:32
Udviklingen går imod færre anvendte pesticider. Frøavlskonsulent giver sit bud på, hvad det vil betyde for den danske frøavl, og hvad der skal ekstra fokus på i fremtiden.

Udsigterne for dansk frøavl er, som for resten af planteavlen, at der bliver færre pesticider til rådighed.

- Det er ikke nødvendigvis fordi, vi alle sammen skal til at dyrke økologisk produktion, men vi må forvente, at den verden, vi lever i, kun går i en retning af at blive mere restriktiv, og så må vi agere ud fra det, siger frøavlskonsulent hos DSV, Danie Mejer.

Han henviser til, at midlerne Reglone og Monitor er for

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Topledelse på Aarhus Universitet foreslår massiv udtagning af landbrugsjord

Står det til bestyrelsesformand på Aarhus Universitet Connie Hedegaard og rektor Brian Bech Nielsen, så skal der opettes et center til bæredygtig omstilling af landbruget. Et af de tre hovedmål for centret skal være at reducere landbrugsarealet i Danmark med 20 procent.

Sojahøsten går ud over stepperne i USA

De amerikanske landmænd i Midtvesten høster på livet løs. En ny opgørelse fra det amerikanske landbrugsministerium viser, at især høsten med sojabønner er kommet godt i gang. Derimod halter høsten med majs en anelse efter normalen.

Samarbejde giver pote i marken

Samarbejdet mellem rådgiver, ejer og traktorfører på Nordgaarden har udviklet sig til et robust koncept. Det medfører, at der ikke er store problemer med for eksempel græsukrudt eller sædskiftesygdomme. Planter  6-7

Den vigtige start af vinterhvede

Niels Nordgaard ser en klar positiv virkning af DAP-gødning umiddelbart efter såning af vinterhvede. Og mikronæring kommer med ved alle kørsler i marken.

Tredelt driftsledelse på Nordgaarden

- Det centrale styreredskab er vores markprogram, hvor alle tre parter hele tiden kan se aktuelle opgaver i marken opdateret på deres mobil eller pc, fortæller Niels Nordgaard.
Side 1 af 1932 (38633 artikler)Prev1234567193019311932Next