Virtuel markplan kan spare tid og øge overblikket

Har du en kompleks markplan, hvor du enten lejer eller forpagter jord? Har du mange ejendomme, marker med forskellig beliggenhed eller blot mange marker, hvor det vil spare tid at behandle dem under ét? Så er det muligt at benytte Næsgaard Marks nye Klynge-funktion, hvor der kan oprettes virtuelle marker og arbejdes med en virtuelt skabt markplan.

At oprette samlede virtuelle marker og arbejde ud fra dem, kan spare tid og ressourcer på bedriften. Management af markerne bliver ifølge Birger Hartmann, direktør for Datalogisk, mere enkel og ligetil.

- Med Klynge-funktionen kan man for eksempel tage udgangspunkt i selve behandlingen på marken og på den baggrund lave én stor samlet mark for denne behandling. På den måde kan man arbejde på tværs af marker, hvor marker er samlet henholdsvis grupperet, så strukturen passer bedre til, hvordan der arbejdes med markerne i praksis. Det kræver blot få klik, og så har man en samlet markplan, som der kan arbejdes ud fra, lyder det fra direktøren.

- En kompleks markplan er at finde rigtig mange steder rundt om på bedrifterne, og det vil vi blandt andet afhjælpe med denne nye funktion i vores managementprogram, fortæller Birger Hartmann og fortsætter:

- Derudover er der utrolig meget synergi og effektivitet at hente, når landmanden med få klik kan skabe sin egen virtuelle mark, som det giver mening at arbejde med, når det gælder planlægning og udførelse

Fordele ved at arbejde med »Klynger«:

  • Tidsbesparelse
  • Effektive arbejdsgange
  • Bedre overblik
  • Mere fleksibilitet

Kilde: Datalogisk

Fri for at kopiere

Det er således muligt at gruppere marker i henhold til, hvad der skal udføres i marken.

- Man bliver fri for at kopiere den samme behandling ud for de enkelte marker. Det er i sig selv tidsbesparende, ligesom man kan planlægge og registrere behandling på afgrødeniveau – én arbejdsgang og nemmere registrering, siger Birger Hartmann. 

Kort sagt kan alle marker grupperes med et Klynge-nr. uafhængig af forfrugtsmark, analysetal, afgrøde, gødningsnormer og bedrifter, ligesom, der kan udskrives arbejdssedler på de »Klynger«, der oprettes.

hl

Læs også