Inger Støjberg og Venstre kritiserer minkindsats: - Mogens Jensen er ikke magtfuld nok

Venstre er utilfreds med regeringens håndtering af Covid-19-smittespredningen på landets minkfarme. En minister med flere stjerner på skulderen end Mogens Jensen bør stå ved roret, mener partiet.

Venstre med Inger Støjberg i spidsen har sendt et brev til Mette Frederiksen, hvori de kritiserer regeringens aflivningsstrategi, fordi den vil »umuliggøre en fremtidig minkproduktion«. Det skriver Ritzau onsdag.

De anmoder desuden om, at fødevareminister Mogens Jensen fratages ansvaret for at eksekvere strategien.

- Vi synes ganske enkelt ikke, at der sker nok, lyder det fra Venstres næstformand, Inger Støjberg. 

- Derfor bliver vi nødt til at få flyttet de her beslutninger væk fra fødevareministeren og op til en minister, der har lidt flere stjerner på skulderen, fordi vi skal have en langsigtet strategi for minkbranchens overlevelse.

Forstår ikke kritikken

Men spørger man fødevareminister Mogens Jensen, står han ved, at han har gjort sit bedste.

- Jeg kan kun sige, at vi har håndteret minksituationen så stærkt, som vi overhovedet har kunnet på baggrund af de anbefalinger, vi har fået fra sundhedsmyndighederne og fra veterinærmyndighederne, lød det fra ministeren onsdag.

- Og vi har i øvrigt haft en god dialog med erhvervet hele vejen igennem. Så hvad det er, Venstre vil have statsministeren til at gøre, det forstår jeg nok ikke helt. Men de er jo i deres gode ret til at skrive til statsministeren, tilføjer han.

db

Læs mere om Minksagen

Dyk ned i vores mere end 450 artikler om minksagen. Helt tilbage fra hvor de første besætninger blev smittet og frem til afhøringerne i Minkkommissionen.

Læs mere her

Læs også