Medie: Minkaftale er tæt på

Ifølge netmediet Pio er en aftale om erstatning til minkavlerne lige på trapperne. Venstre og Socialdemokratiet har således nærmet sig hinanden siden nytår.

Det er kun en minimal del af de penge, de havde til gode, som minkavlerne har fået, efter at regeringen i starten af november krævede samtlige mink i Danmark aflivet. Foto: Erik Hansen
Det er kun en minimal del af de penge, de havde til gode, som minkavlerne har fået, efter at regeringen i starten af november krævede samtlige mink i Danmark aflivet. Foto: Erik Hansen

En bred aftale om erstatninger til minkavlerne er lige på trapperne, og bliver formentlig præsenteret i denne uge. Sådan lyder det fra netmediet Pio, der har tætte bånd til Socialdemokratiet.

Ifølge Pio har de socialdemokratiske ministre efter nytår især brugt tiden på Venstre, og parterne har nærmet sig hinanden »dag for dag« i forhandlingerne, lyder det.

Som det tidligere har været fremme, så indeholder den model, der ligger på bordet, 15-17 milliarder kroner. I modellen får minkavlerne erstatning for tabt indtjening ti år frem i tiden. Siger man som minkavler ja til erstatning kan man ikke senere begynde igen som minkavler.

Bødskov forhandler

Man kan efter modellen også vælge at genoptage minkavlen, når det nuværende forbud udløber 31. december 2021. Men så får man ikke erstatning for bygninger, maskiner og andet, men alene for aflivede mink og selve den påtvungne dvaleperiode – altså fra november sidste år til og med udgangen af december i år, skriver Pio.

Forhandlingerne bliver af regeringen ført an af fungerende finansminister, skatteminister Morten Bødskov (S), mens også fødevareminister Rasmus Prehn (S) er med. 

Effektivt Landbrug forsøgte onsdag forgæves at få en kommentar til forhandlingerne fra Venstres hovedforhandler, Troels Lund Poulsen.

ege

Læs også

Vandplaner bliver atter forsinket
Efter flere måneder til havs: Spanske kvægskibe vender endelig tilbage til havn
Fødevarestyrelsen opruster til minkudbetalinger
Formand: L&F bør stoppe samarbejde med forening
DR´s særstatus truer demokratiet
Er forskeres udtalelser politisk bestillingsarbejde?