Demonstrerer imod landbrugsreform: Indiske landmænd holder 'traktor-rally' i hovedstaden på nationaldag

Tusinder af indiske landmænd planlægger en traktordemonstration i New Delhi på Indiens Republikdag tirsdag.

Tusindvis af traktorer og campingvogne har skabt motorvejskø, mens landmænd venter på, at barrikaderne bliver åbnet op forud for en traktordemonstration på Indiens republikdag tirsdag. | Foto: Kisan Ekta Morcha, twitter.com/Kisanektamorcha.
Tusindvis af traktorer og campingvogne har skabt motorvejskø, mens landmænd venter på, at barrikaderne bliver åbnet op forud for en traktordemonstration på Indiens republikdag tirsdag. | Foto: Kisan Ekta Morcha, twitter.com/Kisanektamorcha.

Normalt plejer den 26. januar være en festdag i Indien. Her samles befolkningen hvert år for at fejre ”Republic Day of India” – en hyldest til datoen, hvor den indiske grundlov blev gældende tilbage i 1950.

Sådan skal det dog ikke være i 2021. I takt med at konflikten mellem de indiske landmænd og regeringen er intensiveret, har titusinder af landmænd nemlig tilsluttet sig en traktordemonstration, der skal finde sted i Indiens hovedstad New Delhi tirsdag.

Målet er at påvirke den indiske regering til at tilbagetrække den landbrugsform, der blev vedtaget i efteråret, som de mener forringer landmændenes vilkår til fordel for store, multinationale virksomheder.

- Vores ledere har forpligtet sig til, at "Vi vil fredeligt fremføre traktormarchen og udføre roadshowet". Det er vores pligt at respektere deres ord og støtte dem på alle måder, skriver gruppen bag demonstrationerne, Kisan Ekta Morcha, under hashtagget #StøtFredeligTraktorParade.

Vækker bekymring hos det indiske politi

Ifølge Reuters har optakten til demonstrationen vakt bekymringer hos det indiske politi for, at visse "anti-nationale folk" kan forsøge at skabe problemer under demonstrationen.

- Vi er opmærksomme på alt dette, og vi træffer de handlinger, der kræves, sagde S. N. Shrivastava, der er New Delhi-politikomissær, til journalister.

- Jeg har tillid til, at alt vil fortsætte fredeligt, tilføjer han.

En demonstrant fra distriktet Ludhiana i Punjab, der kørte sin egen traktor, fortalte nyhedsmediet Al Jazeera, at “Vi vil lære Modi (premierminister Narendra Modi, red.) en lektion, som han aldrig vil glemme”. Den 35-årige landmand, der dyrker 4 hektar jord, bad om ikke at blive identificeret.

Læs også

Utilfreds med alternative virkemidler: - Det er for lidt og for sent
Vandplaner bliver atter forsinket
Efter flere måneder til havs: Spanske kvægskibe vender endelig tilbage til havn
Fødevarestyrelsen opruster til minkudbetalinger
Formand: L&F bør stoppe samarbejde med forening
DR´s særstatus truer demokratiet