Første klimapartnerskab en realitet

Assens Kommune og landboforeningen L&F Centrovice har indgået det første fynske klimapartnerskab af sin slags på landbrugsområdet. Parterne vil samarbejde om at reducere udledningen af drivhusgasser.

Claus Skjellerup fra Hestehavegaard i Verninge etablerede for fem år siden et minivådområde på sine arealer. I den kommende fremtid skal det afgøres, hvorvidt 15 hektar af hans areal skal udtages som lavbundsjord. I alt driver Claus Skjellerup cirka 700 hektar. Udtagning af lavbundsarealer er blandt de tiltag, der kan medvirke til at reducere CO2-udledningen fra landbruget. Derfor har landmand Claus Skjellerup fra Verninge indgået aftale om en mulig udtagning. Landboforeningen L&F Centrovice har indgået klimapartnerskab med Assens Kommune på Vestfyn. Fra venstre ses formand for foreningen, Torben Povlsen, formand for Miljø, Teknik og Plan i Assens Kommune, Dan Gørtz (V), og borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V).

Med en chillfaktor noget højere, end vi har været vant til længe, sne på marken og med halstørklæderne godt trukket op om ørerne, blev samarbejdet mellem Centrovice og Assens Kommune officielt fastslået på de arealer, landmand Claus Skjellerup, Hestehavegaard i Verninge påtænker at udtage som lavbundsareal.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også