Europa-Parlamentet vil ikke forbyde lange dyretransporter

Et loft på otte timer for dyretransporter, der netop er blevet nedstemt i Europa-Parlamentet, har været en af Niels Fulgsangs (S) mærkesager, siden han blev valgt ind i Europa-Parlamentet. 

- Forskere og dyrevelfærdsorganisationer har adskillige gange dokumenteret, at mange dyr hverken har tilstrækkelig adgang til mad eller drikke på de lange transporter, og at de bliver stressede og syge under køreturene. Derfor ærgrer det mig meget, at vi ikke fik kravet om et loft med i anbefalingerne. Det lader til, at landbrugslobbyen endnu engang trumfer dyrevelfærden, siger han.

Parlamentet stemte også nej til et forbud mod at transportere drægtige dyr og ufravænnede dyr, hvilket der ellers i første omgang var flertal for i det udvalg, som havde lavet forslaget til anbefalingerne. Det er ifølge Niels Fuglsang en sand tragedie, at det heller ikke kom med.

- Det her er en rigtig dårlig dag for dyrevelfærden i EU. Lige nu bliver millioner af ufravænnede dyr sendt ud på lange køreture hvert år i EU. Det mener jeg grundlæggende er dyremishandling, der skal forbydes.

Blandt de danske parlamentarikere stemte Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Dansk Folkeparti samt Karen Melchior fra Radikale Venstre for, mens Venstre, Konservative samt Morten Helveg Petersen fra Radikale Venstre stemte imod. 

Læs også