De røde partier vil hæve prisen med to kroner på én liter mælk

Af Majbritt Birkholm (DF)

Storkreds: Vestjylland

De røde partier har travlt med at smide arbejdspladser ud af landet for at »passe på klimaet«. Hvis Socialdemokratiet vinder valget, varsler de en CO2 afgift på landbruget. Men landbruget vil selv gerne udvikle en stadig mere bæredygtig produktion, og det skal de selvfølgelig. Men det er ikke en løsning bare at gøre det dyrere at producere fødevare i Danmark.

Socialdemokratiets støtteparti nummer et, Socialistisk Folkeparti, vil ikke bare reducere landbrugets udledning af CO2 med de 5-7 millioner tons i 2030, som landbruget er pålagt i dag. De vil halvere det med 9-10 millioner tons i 2035. Og hertil vil SF belaste landbruget med en afgift på 750 kroner pr. ton CO2.

Dette betyder, at en liter mælk vil stige med to kroner, hvis de røde partiers CO2-afgift på landbruget bliver til virkelighed. Det er tudetosset at foreslå sådan noget midt i en kæmpe økonomisk krise, hvor nogle danskere må sælge huset for at betale regninger. Hvad bilder de sig ind?

Og så handler produktion af fødevarer ikke kun om økonomi. Det handler også om sundhed og om etik. Danmark har nogle af verdens højeste miljø- og dyrevelfærdsstandarder. I DF kæmper vi for, at danskerne bliver ved med at kunne købe dansk – god, lokal kvalitet.

For landbruget er ikke bare noget, man flytter. Det er familiegårde, som i flere generationer er opbygget af hårdtarbejdende landmænd. Landmænd som med flid, sved og knofedt har opbygget deres fantastiske produktion. En produktion som er gået i arv i flere generationer, og som har skabt tusindvis af arbejdspladser og indtægter til Danmark. Det er værd at kæmpe for.

Læs også