Største medlemstal i 18 år i LandboUngdom

På under et år har LandboUngdom hævet medlemstallet med mere end 900 medlemmer, så det nu tæller over 5.200 unge.

Når LandboUngdom går på sommerferie, er det med armene over hovedet, for foreningen rider på en bølge af succes.

I september sidste år præsenterede foreningen det højeste antal medlemmer i 15 år, men på mindre end et år er antallet steget med 900 medlemmer – svarende til over 20 procent – så LandboUngdom nu går sommeren i møde med et medlemstal på 5.200.

Det er det største i 18 år.

- Det er resultatet af benhårdt arbejde i hele organisationen

Niels Skovgaard, formand, LandboUngdom

De gode resultater er udtryk for den strategiske udvikling, foreningen har iværksat gennem flere år, lyder det fra ungdomsorganisationens formand, Niels Skovgaard.

- Det er resultatet af benhårdt arbejde i hele organisationen. Vi har de seneste par år udviklet en masse nye projekter og initiativer. Og de seneste 12 måneder har vi sat alt ind på at drifte og implementere de nye tiltag. Der er kun én vej frem, og det er ved at gøre det bedre hver dag, siger Niels Skovgaard.

Fastholder medlemmer

Han vurderer, at det dels er nye regionale og lokale strategier, dels et højnet aktivitetsniveau og dels et øje for diversiteten, der sikrer, at LandboUngdom fortsat skaber fællesskaber for unge på landet.

Derudover har foreningen været god til at fastholde de eksisterende medlemmer og højne frivilligheden blandt medlemmerne, lyder det fra Niels Skovgaard.

- Jeg plejer at sige, at det er aktiviteter, der tiltrækker medlemmerne, men det er fællesskabet, der fastholder. Rigtig mange bliver medlem for at deltage i de forskellige arrangementer i hele landet. Men det er fællesskabsånden, der for alvor sørger for, at man bliver ved med at være medlem i LandboUngdom år efter år, fortæller han.

Vil fremme fællesskab

LandboUngdom er en frivillig forening, der arbejder for at fremme fællesskab for unge på landet gennem aktivitet og udvikling. Organisationen arrangerer sociale, faglige og udviklende aktiviteter samt arbejder for bedre vilkår for alle unge på landet på tværs af køn og faggrupper.

Læs også