BL-direktør opfordrer til boykot af Greenpeace

BL-medlem på Midtsjælland fik tirsdag invaderet sit hjem og arbejdsplads af aktivister fra Greenpeace. Nu opfordrer Bæredygtigt Landbrug til boykot af organisationen.

Myndighederne og politikere bør boykotte Greenpeace. Det mener direktør i Bæredygtigt Landbrug, Hans Aarestrup.

Det sker, efter at Greenpeace-aktivister tirsdag trængte ulovligt ind på privat grund på en af ejendommene i familievirksomheden Kjær Knudsen på Midtsjælland og hængte bannere på siloerne, der agiterer mod svineproduktion i Danmark. Kjær Knudsen er medlem hos Bæredygtigt Landbrug.

Ingen respekt for den private ejendomsret
- Det er tankevækkende, hvis lokal- og lands- samt Europa-politikere plus offentlige instanser også fremadrettet vil invitere eller tage imod repræsentanter for Greenpeace. Ingen ved sine fulde fem kan forhåbentlig være tilhænger af sådanne militære metoder fra en organisation, der ikke bare bryder loven men også har en udtalt disrespekt for den grundlovssikrede, private ejendomsret, lyder det fra Hans Aarestrup.

Også hos Landbrug & Fødevarer fordømmer man episoden.

- At en større gruppe aktivister trænger ulovligt ind hos en familieejet virksomhed for at få opmærksomhed er langt over grænsen for, hvad vi skal og vil finde os i. Landmænd, der ønsker at passe deres arbejde, bliver taget som gidsler af en organisation, der føler sig hævet over loven, siger Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

Læs også