bannerPos

BL-direktør opfordrer til boykot af Greenpeace

Det hører ingen steder hjemme, at svineproducenter skal finde sig i at få uanmeldt besøg af aktivister fra Greenpeace, mener direktør i Bæredygtigt Landbrug, Hans Aarestrup.

Henning K. Andersen

Journalist
09-10-2019 09:43
BL-medlem på Midtsjælland fik tirsdag invaderet sit hjem og arbejdsplads af aktivister fra Greenpeace. Nu opfordrer Bæredygtigt Landbrug til boykot af organisationen.

Myndighederne og politikere bør boykotte Greenpeace. Det mener direktør i Bæredygtigt Landbrug, Hans Aarestrup.

Det sker, efter at Greenpeace-aktivister tirsdag trængte ulovligt ind på privat grund på en af ejendommene i familievirksomheden Kjær Knudsen på Midtsjælland og hængte bannere på siloerne, der agiterer mod svineproduktion i Danmark. Kjær Knudsen er medlem hos Bæredygtigt Landbrug.

Ingen respekt for den private ejendomsret
- Det er tankevækkende, hvis lokal- og lands- samt Europa-politikere plus offentlige instanser også fremadrettet vil invitere eller tage imod repræsentanter for Greenpeace. Ingen ved sine fulde fem kan forhåbentlig være tilhænger af sådanne militære metoder fra en organisation, der ikke bare bryder loven men også har en udtalt disrespekt for den grundlovssikrede, private ejendomsret, lyder det fra Hans Aarestrup.

Også hos Landbrug & Fødevarer fordømmer man episoden.

- At en større gruppe aktivister trænger ulovligt ind hos en familieejet virksomhed for at få opmærksomhed er langt over grænsen for, hvad vi skal og vil finde os i. Landmænd, der ønsker at passe deres arbejde, bliver taget som gidsler af en organisation, der føler sig hævet over loven, siger Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

Robot gør dyrkning af roer rentabel

Firmaet Farmdroid har med deres markrobot FD20 skabt mulighed for blandt andet at dyrke økologiske roer, da robotten både sår og renholder marker på op til 20 hektar.

Vi står enestående stærkt

Mens eksempelvis tyske landmænd samles i dyb frustration til demonstrationer, fordi de ikke kan finde nogen venner, står vi i Danmark enestående stærkt, lød det fra formanden for Landbrug & Fødevarer på svineproducenternes årsmøde i går.

Tyske landmænd sendte fælles opråb til nationen

Tusindvis af landmænd fik politikerne i tale under landsdækkende traktordemonstrationer i går. Effektivt Landbrug var med, da landmændene i Slesvig-Holsten afviklede deres arrangement i Rendsborg.

Debatten på svinekongressen er uskøn

Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

Harsk kritik regnede over formand på grund af tabt millionretssag

Formand Erik Larsen for Seges Svineproduktion fik hårde ord med på vejen fra henholdsvis formanden og næstformanden fra Danske Svineproducenter. Blandt andet på grund af hele balladen om DanBred og Danish Genetics samt den tabte retssag mod Ulrik Lundgaard fra Solvang Svineavl, som blev tilkendt syv millioner kroner.

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.
Side 1 af 1667 (33325 artikler)Prev1234567166516661667Next