bannerPos

BL-direktør opfordrer til boykot af Greenpeace

Det hører ingen steder hjemme, at svineproducenter skal finde sig i at få uanmeldt besøg af aktivister fra Greenpeace, mener direktør i Bæredygtigt Landbrug, Hans Aarestrup.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
09-10-2019 09:43
BL-medlem på Midtsjælland fik tirsdag invaderet sit hjem og arbejdsplads af aktivister fra Greenpeace. Nu opfordrer Bæredygtigt Landbrug til boykot af organisationen.

Myndighederne og politikere bør boykotte Greenpeace. Det mener direktør i Bæredygtigt Landbrug, Hans Aarestrup.

Det sker, efter at Greenpeace-aktivister tirsdag trængte ulovligt ind på privat grund på en af ejendommene i familievirksomheden Kjær Knudsen på Midtsjælland og hængte bannere på siloerne, der agiterer mod svineproduktion i Danmark. Kjær Knudsen er medlem hos Bæredygtigt Landbrug.

Ingen respekt for den private ejendomsret
- Det er tankevækkende, hvis lokal- og lands- samt Europa-politikere plus offentlige instanser også fremadrettet vil invitere eller tage imod repræsentanter for Greenpeace. Ingen ved sine fulde fem kan forhåbentlig være tilhænger af sådanne militære metoder fra en organisation, der ikke bare bryder loven men også har en udtalt disrespekt for den grundlovssikrede, private ejendomsret, lyder det fra Hans Aarestrup.

Også hos Landbrug & Fødevarer fordømmer man episoden.

- At en større gruppe aktivister trænger ulovligt ind hos en familieejet virksomhed for at få opmærksomhed er langt over grænsen for, hvad vi skal og vil finde os i. Landmænd, der ønsker at passe deres arbejde, bliver taget som gidsler af en organisation, der føler sig hævet over loven, siger Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

Stolthed, klima og bæredygtighed i fokus på Fjerkræskongres 2020

Hvordan håndterer man i praksis bæredygtigheds- og klimadagsordnen som fjerkræproducent? Det bliver et af hovedpunkterne på årets fjerkrækongres, der snart finder sted.

Syv nye traktorer klar til levering

A.P. Andersen Maskinfirma I/S i Gjerndrup nær Brørup har travlt i denne uge med klargøringen af ikke mindre end syv nye traktorer, der skal klargøres til levering.

Stougaard stopper

Danske Halmleverandører skal have ny formand. Landmand Hans Stougaard fra Vestfyn stopper på generalforsamlingen til marts. Efter 23 år som drivkraften bag udbredelse af halm i blandt andet energisektoren.

Ukrudt i vintersæd –har du en plan?

Når temperaturen kommer lidt op, betaler det sig ifølge Agrovis planteteam at have en strategi klar.

Et helt nyt værktøj til overvågning af svinesundheden er klar

Svineproducenter har nu mulighed for at få mere end blot et øjebliksbillede af sundheden i besætningen. Med ny »SOS«-pakke fra DTU følges sygdomsdynamikken over tid, og kan sammen med dyrlægens observationer give et klart overblik over eventuelle udfordringer i besætningen.

3. generation af fuldfoderblander ruller ind på markedet

3. generation af fuldfoderblander ruller ind på markedet

Alternativ bekæmpelse af rapsjordlopper

Udfasningen af midler betyder, at der kan være ide i at tænke anderledes, når det gælder beskyttelse af vinterrapsen.

Efterlyser 10 frontløbere til jagten på nye alternativer til efterafgrøder

Landbrugsstyrelsen leder efter landmænd, der i to år skal skifte regler og datofrister om pligtige og husdyrefterafgrøderne ud med satellitbilleder af biomasse på marker.
Side 1 af 1772 (35427 artikler)Prev1234567177017711772Next