Blå blok kalder minister i samråd

Skal der være et konkurrencedygtig eksportorienteret landbrug i Danmark. Det vil blå blok nu have fødevareministerens svar på.

De nye kvælstofkrav til landbruget, som blev meldt ud til offentligheden torsdag aften, er dråben, der nu har fået en samlet blå blok til at indkalde fødevareminister Mogens Jensen (S) til et åbent samråd.

Her kræver blå blok svar på, om regeringen overhovedet vil have et konkurrencedygtigt, eksportorienteret landbrug i Danmark i fremtiden. Derudover hvordan regeringen vil sikre, at forudsætningerne og vilkårene herfor er til stede. Venstres fødevareordfører siger:

- Det er jo helt barokt, det som vi ser lige for tiden. Regeringen sender det ene missil efter det andet af sted mod landbrugs- og fødevaresektoren, siger han.

Han fortæller, at udover de seneste kvælstofkrav, så er der også sagen om sprøjte-, gødsknings og omlægningsforbud på §3-arealer.

- Selvfølgelig skal vi nå målene i vandområdeplanere. Det er vi enige med regeringen om. Men vi er ikke enige i måden, som man vil nå målene, siger Erling Bonnesen.

Han forklarer, at regeringen i hans optik konstant hakker løs på landbruget.

- Fødevareminsiteren svarer altid ja, når han får at vide, at han vil have landbrug i Danmark. Men det er »uld i mund« hver gang. Noget tyder på, at regeringen kun er interesseret i et landbrug, som står for hjemmeforsyningen. Og det er jo en voldsom nedskalering af landbrugssektoren. Vi har en fornemmelse af, at regeringen sammen med deres støttepartier har en skjult dagsorden om at reducere landbruget kraftigt, siger Erling Bonnesen.

lasse@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 22 67 35

Læs også