Flere jyske borgmestre råber op

Nu beder 10 borgmestre om, at der bliver sat en stopper for den nuværende aflivningsstrategi på minkfarme.

Antallet af borgmestre, der bakker op om, at der skal findes en anden løsning end den nuværende aflivningsstrategi på minkfarme, voksede i går til ti. Syv af dem kommer fra Venstre, mens tre er fra Socialdemkoratiet. Sammen har de nu sendt et brev til tre af regeringens ministre.

Her opfordrer de sammen med foreningerne bag rådgivningsvirksomheden Sagro til, at regeringen sætter et stop for aflivning af raske og immune mink i en zone på 7,8 kilometer. I stedet for aflivninger ønsker de, at man tester minkene på disse farme intensivt.

Derudover opfordrer de til, at der bliver slået effektiv ring om de smittede farme, hvor avlerne og familierne holdes i karantæne, til smittefaren er drevet over, og farmene er testet fri for virus.

Reel frygt

Derudover bør man undgå at aflive mink, som har dannet antistoffer mod Covid-19, da de formentlig er mere modstandsdygtige overfor ny smitte, lyder det i brevet.

- Vi borgmestre nærer en reel frygt for minkerhvervets eksistensgrundlag og vil gerne appellere til, at den nuværende aflivningsstrategi af raske besætninger indenfor 7,8 km-zonen straks justeres, ellers mister vi mange veldrevne virksomheder og personlige livsværker, lyder det i brevet.

De ti borgmestre er: Ib Lauritsen (V) fra Ikast Brande, H.C. Østerby (S) fra Holstebro, Niels Viggo Lynghøj (S) fra Struer, Kasper Glyngsø (S) fra Hedensted, Hans Østergaard (V) fra Ringkøbing-Skjern, Erik Buhl (V) fra Varde, Jesper Frost (V) fra Esbjerg, Egon Fræhr (V) fra Vejen, Ib Kristensen fra Billund og Erik Flyvholm (V) fra Lemvig.

ege

Læs også