bannerPos

Frihedslund kåret som årets arbejdsplads

Medarbejderne på læregården Frihedslund har netop fået kåret deres arbejdsplads i forbindelse med VKST’s årsmøde for svineproducenter. Foto: Privat

Henrik Sieben

05-03-2018 08:00
Den fondsejede læregård Frihedslund ved Sæby i Vestsjælland blev kåret som årets arbejdsplads på VKST’s årsmøde for svineproducenter.

Såvel i indbydelsen til årsmødet for svineproducenter, som i nyhedsbrev og i en omtale i LandbrugØst har det fremgået, at man kunne indstille sin arbejdsplads som årets arbejdsplads.
Og det gjorde blandt andre driftsleder på Frihedslund, Christina Kanstrup, der aktuelt er på barsel og i 2015 blev kåret som årets driftsleder. Det var ikke spildt arbejde.
Den fondsejede læregård Frihedslund ved Sæby nord for Høng i Vestsjælland blev nemlig kåret som årets arbejdsplads på VKST’s årsmøde for svineproducenter, hvor der også var hæder til Lykkensgård Avlscenter ved Kalundborg, som senere får spalteplads i LandbrugØst.
Her gælder det først Frihedslund. Christina Kanstrup og elev Sofie Vanting Jacobsen fortæller her, hvorfor de synes, Frihedslund skulle hædres som årets arbejdsplads.

Frihed under ansvar

- Frihedslund Læregård med bestyrer Frank Thulsted i spidsen, er den bedste arbejdsplads, og vi er alle stolte af at arbejde på Frihedslund. Vi har frihed under ansvar, og vi har nogle gode elevpladser til elever under uddannelse samtidig med, at vi gerne skal opnå gode resultater i produktionen.
Christina Kanstrups synspunkter støttes af Sofie Vanting Jacobsen, der har været elev på Frihedslund i godt et halvt år og allerede er tildelt flere ansvarsfulde opgaver.
- Det er en arbejdsplads, hvor det at uddanne elever er spændende, blandt andet fordi man gør noget for af uddanne danske elever, der senere kan arbejde på alle niveauer i dansk landbrug. I dag er der mange steder, hvor man primært gør sig meget i udenlandsk arbejdskraft.

Blandt de bedste soholdere

Christina Kanstrup pointerer, at det også er positivt, at man på Frihedslund Læregård har et mål om at ligge blandt de bedste inden for svineproduktion.
- Da jeg blev ansat for seks år siden, fik jeg at vide, at man ikke skulle forvente topplaceringer med så mange elever hvert år, men rent faktisk ligger vi i toppen inden for VKST, oplyser Christina Kanstrup.
- Ja, det er da flot, at vi i seneste e-kontrol har opnået 39 grise pr. årsso, hvorfor vi ligger blandt de bedste soholdere, lyder det supplerende og stolt fra Sofie Vanting Jacobsen.
- Det til trods for, at vi er så mange elever, fire styk i stalden, og som kun er her cirka et år ad gangen. I den sammenhæng er vi godt hjulpet på vej af leantavlen, der samtidig med, at vi har fast ugentligt møde, hvor arbejdsopgaverne fordeles, gør, at alle synes, det er sjovt og føler ejerskab for, at det går godt.

Grøn pige fra Ishøj

- Samtidig har vi en ordning, så alle elever kommer rundt og prøver det hele i den periode, vi er her, fortæller Sofie Vanting Jacobsen.
- Jeg kommer fra Ishøj og var helt grøn, da jeg begyndte her for syv måneder siden og måtte hurtigt sande, at der ligger meget mere arbejde i at passe grise, end jeg lige troede. Der er rigtig meget at holde styr på, og vi har samtidig en masse mål.
- Vi drøfter tit, hvad vi kan gøre anderledes for at blive endnu bedre. Når der er ugentligt møde, eller når dyrlægen er her, er vi alle med, og får dermed yderligere god faglig viden, forklarer Sofie Vanting Jacobsen, der har ansvaret for drægtighedsstalden, men også er begyndt i løbeafdelingen og tillige er begyndt at vaccinere.

Rummelig og fleksibel

Christina Kanstrup supplerer: - Nogle af vores elever har ikke tidligere været ved landbruget, og de havde aldrig forestillet sig, at de skulle passe grise. Når de så kommer i praktik, bliver de helt grebet af det og finder det meget spændende.
- Alle får det ansvar, man har lyst til, men uden at man føler, man står alene. Samtidig får vi utrolig god støtte af Frank
(bestyrer Frank Thulsted, red.), forklarer Sofie Vanting Jacobsen.
Både Christina Kanstrup og Sofie Vanting Jacobsen fremhæver Frihedslunds store rummelighed og fleksibilitet.
- Vi kommer mange forskellige steder fra i Danmark, men har også haft flygtninge til at arbejde her. Vi har også haft kollegaer med forskellige diagnoser, og det tager vi alle hensyn til. Det er en fantastisk arbejdsplads, fordi alle er så fleksible og så har vi en rigtig god tone.

Frihedslund Læregård
Besætningen på Frihedslund er på knap 1.100 søer og der produceres lidt over 40.000 smågrise om året til faste danske aftagere. Desuden er der et stort markbrug.
Såvel de 12 ansatte som bestyrer Frank Thulstrup deltog på VKST’s års-
møde for svineproducenter, hvor den ærefulde titel blev overrakt.

Arla stormer frem i Tyskland

Arlas mærkevareprodukter har fået godt fat i det tyske marked, og havde sidste år overskud på markedet, der ellers før har givet selskabet grå hår i hovedet.

Kontrol skal bygge på satellitbilleder

En ændring til bekendtgørelse om direkte støtte til landbrugere efter grundbetalingsordningen m.v. er nu i offentlig høring.

Der er stadig god tid til markarbejdet

Med februars varme spirede forventningen til en tidlig såning hurtigt. Regnen i marts har ikke gjort det muligt. Men der er god tid endnu, lover planteavlskonsulent.

Digital overvågning skal sænke antal dødfødte grise

På Sandager Skovgaard har man hele tiden været åben overfor nye digitale tiltag. Det gælder også, når et ungt iværksætterteam ønsker at afprøve en digital løsning til faringsovervågning.

Mindre behov for kvælstof i år: Kvælstofprognosen er offentliggjort

Tørt efterårs- og vintervejr medfører mindre behov for tildeling af kvælstof til afgrøder på finsand, blandet sand- og lerjord og lerjord. Det fastslår kvælstofprognosen for 2019.

Har Yara monopol på gødningsmarkedet?

Antidumping told hindrer fair konkurrence på gødningsmarkedet. Når man taler med sælgerne på foderstoffirmaet, og spørger til gødningspriserne, får man det svar, at det er Yara, der bestemmer pris og kvalitet på gødningsmarkedet, fordi der ingen konkurrence er på markedet.

Dansk landbrug og fødevareindustri går foran i klimakampen

Vi skal sætte yderligere gang i forskningen inden for klima og landbrug, så landbruget fortsat kan udvikles, mener Lise Bech fra DF.
Side 1 af 1490 (29793 artikler)Prev1234567148814891490Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer