Fire rådgivningsvirksomheder vil samarbejde om konceptrådgivning

Nu vil de fire rådgivningsvirksomheder Velas, Sagro, Vkst og LandboNord samarbejde i virksomheden Dalico.

Et nyt selskab ser dagens lys. Dalico er etableret og ejes af Velas, Sagro, Vkst og LandboNord.

Det nye selskab har til formål at tilpasse de fire ejeres rådgivning, så det er rådgivere tæt på landbruget, der rådgiver landmændene i de tilhørende andelsselskaber om for eksempel klima, GMO og bæredygtighed, lyder det i en pressemeddelelse.

Rådgivningsvirksomhederne efterkommer dermed angiveligt andelsvirksomhedernes ønske om en samlet pakke med både kompetent rådgivning og den nyeste viden, ligesom virksomhederne kan hjælpe med certificering.

 - Vi har længe talt om, at samarbejde mellem rådgivningsvirksomhederne på mange områder giver rigtig god mening. Og vi mener, at vi slet ikke vil være i stand til at løfte de helt store opgaver hver især. Derfor skabte vi et formelt samarbejde for at kunne leve op til de forventninger, som de store andelsvirksomheder har til rådgivningen, siger administrerende direktør i VKST og medlem af bestyrelsen i Dalico, Mads Birk Kristoffersen.

Seges glæder sig

Kunderne på rådgivningsvirksomhedernes vigtigste eksportmarkeder ønsker gennemsigtighed, dokumentation og dyrevelfærd. 

- Den efterspørgsel har vi fire selskaber i fællesskab reageret på ved at gå sammen og give vores bud på en løsning, forklarer Mads Birk Kristoffersen og tilføjer:

- Klima, bæredygtighed, sporbarhed og nye markeder kommer til at udfordre fødevareproduktionen, uanset om vi vil det eller ej.

Dalico skal være med til at sikre, at forskning og viden i endnu højere grad styrkes helt ud på staldgangen og på marken, lyder det fra Mads Birk Kristoffersen.

 Hos Seges glæder direktør Ejnar Schultz sig til samarbejdet med Dalico.

- Det er forhåbentlig starten på et forstærket samarbejde, som vi gerne vil videreudvikle sammen med Dalico, siger han.

aldo

Læs også