bannerPos

Fire rådgivningsvirksomheder vil samarbejde om konceptrådgivning

- Vi har længe talt om, at samarbejde mellem rådgivningsvirksomhederne på mange områder giver rigtig god mening, siger administrerende direktør i VKST og medlem af bestyrelsen i Dalico, Mads Birk Kristoffersen.
24-09-2020 11:57

Nu vil de fire rådgivningsvirksomheder Velas, Sagro, Vkst og LandboNord samarbejde i virksomheden Dalico.

Et nyt selskab ser dagens lys. Dalico er etableret og ejes af Velas, Sagro, Vkst og LandboNord.

Det nye selskab har til formål at tilpasse de fire ejeres rådgivning, så det er rådgivere tæt på landbruget, der rådgiver landmændene i de tilhørende andelsselskaber om for eksempel klima, GMO og bæredygtighed, lyder det i en pressemeddelelse.

Rådgivningsvirksomhederne efterkommer dermed angiveligt andelsvirksomhedernes ønske om en samlet pakke med både kompetent rådgivning og den nyeste viden, ligesom virksomhederne kan hjælpe med certificering.

 - Vi har længe talt om, at samarbejde mellem rådgivningsvirksomhederne på mange områder giver rigtig god mening. Og vi mener, at vi slet ikke vil være i stand til at løfte de helt store opgaver hver især. Derfor skabte vi et formelt samarbejde for at kunne leve op til de forventninger, som de store andelsvirksomheder har til rådgivningen, siger administrerende direktør i VKST og medlem af bestyrelsen i Dalico, Mads Birk Kristoffersen.

Seges glæder sig

Kunderne på rådgivningsvirksomhedernes vigtigste eksportmarkeder ønsker gennemsigtighed, dokumentation og dyrevelfærd. 

- Den efterspørgsel har vi fire selskaber i fællesskab reageret på ved at gå sammen og give vores bud på en løsning, forklarer Mads Birk Kristoffersen og tilføjer:

- Klima, bæredygtighed, sporbarhed og nye markeder kommer til at udfordre fødevareproduktionen, uanset om vi vil det eller ej.

Dalico skal være med til at sikre, at forskning og viden i endnu højere grad styrkes helt ud på staldgangen og på marken, lyder det fra Mads Birk Kristoffersen.

 Hos Seges glæder direktør Ejnar Schultz sig til samarbejdet med Dalico.

- Det er forhåbentlig starten på et forstærket samarbejde, som vi gerne vil videreudvikle sammen med Dalico, siger han.

aldo

Suspension af vaccine ophævet

Fødevarestyrelsen har ophævet suspensionen af anvendelsen af vaccinen Suvaxyn PRRS MLV til svin mod PRRS. Producenten Zoetis glæder sig over styrelsens afgørelse.

Glæde over tredoblet pulje til modernisering

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion har længe presset på for at få øget puljen med midler til modernisering og etablering af mere klima- og miljøvenlige slagtesvinestalde. Nu er puljen tredoblet.

Klimaminister glad for delaftale om en klimalov for EU

Der er nu taget det første skridt mod en aftale om en europæisk klimalov. Klimaloven skal sikre, at målet om klimaneutralitet senest i 2050 bliver juridisk bindende, og det er klimaminister Dan Jørgensen (S) godt tilfreds med.

Arla hæver aconto-prisen med 7,50 øre

Arlas aconto-pris for konventionel mælk vil stige med 7,50 øre pr. kg fra 1. november.

Markedspodcasten - Europæisk hvedepris tordner derudaf

Til trods for en stor lagerbeholdning mange steder, så stiger hvedeprisen. Hvordan kan det hænge sammen? Og hvilken betydning har det for planteavlerne? I podcasten bliver der som altid rundet de vigtigste tendenser indenfor afgrødemarkedet. Markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro - og chefredaktør Jacob Lund-Larsen - gør dig klogere på, hvordan du bør agere.

Vis lederskab i S og V

Sexisme, køn og klima fylder næsten hele dagsordenen og sendefladen i medierne. Og det selv om et af Danmarks højest profilerede erhverv, minkavl og pelsindustri, er ved at bukke under.

EU-strategi støtter fødevareproducenterne

L&F med Martin Merrild i spidsen bakker op om, at Europarådet vil støtte landmænd og fødevareproducenter ved at styrke et mere bæredygtigt europæisk fødevaresystem.

Seks nye tilfælde af ASF i Brandenburg

Nu er der i alt bekræftet 86 tilfælde af afrikansk svinepest i den tyske delstat Brandenburg.

Agtech-virksomhed får ny kapital

Virksomheden TeleSense Inc. har fået tilført 10,2 millioner dollars i kapital for at øge produktionen. Samtidig bliver kendt dansk-amerikaner inden for kornbranchen nyt medlem af bestyrelsen.
Side 1 af 1953 (39060 artikler)Prev1234567195119521953Next