Bedste resultat nogensinde: DLF vækster trods sæsonudfordringer

Truels Damsgaard, adm. direktør i DLF, kunne på selskabets generalforsamling tirsdag præsentere det stærkeste regnskabsresultat nogensinde - trods sæsonens udfordringer - med en omsætning på 7.536 millioner kroner og et EBIT på 557 millioner kroner i regnskabsåret 2020/21.

Foto: Claus Haagensen

Ved regnskabsgennemgangen konstaterede Truels Damsgaard, adm. direktør i DLF, at høsten 2020 i gennemsnit havde resulteret i en rekordhøj frøafregning på godt 15.000 pr. hektar til selskabets frøavlere. 

Det er resultatet af 30 års strategisk transformation af DLF, hvor DLF er gået fra at være et produktionsselskab uden egne sorter og internationale salgskanaler til i dag at være global markedsleder med egen forædling og et internationalt salgs- og distributionsnetværk.

I 1990’erne var græsfrø en bulkvare, der blev produceret og solgt baseret på prisen. I dag er græsfrø en højværdiafgrøde, hvor afsætningen i høj grad er koblet op på sortsegenskaber og egen distributionskraft. Kigger man på arealudviklingen i Danmark gennem 30 år, er DLF gået fra at producere på omkring 35.000 hektar i starten af 1990’erne til forventeligt at runde 80.000 hektar i 2022.    

Og spørger man Truels Damsgaard, glæder han sig over årets rekordresultat:

- Jeg glæder mig over, at DLF endnu en gang har landet et stærkt resultat, og ejerne samtidigt har kunnet indkassere en rekordstor afregning. Det glæder mig også, at vi kan vise en vækst i frøavlsarealerne i Danmark, samtidig med at frøafgrøderne i de seneste 10 år har præsteret en indtjening på et højt niveau til frøavlerne. Det er et meget stærkt afsæt for at videreudvikle forretningen. 

Læs også