Løft i omsætningen giver flere kroner til andelshavere

Omsætningen i Danish Crowns oksekødsforretning er det seneste år øget med tre procent, mens afregningen til ejerne for deres leverancer af kreaturer siden nytår i gennemsnit er steget med over 20 procent.

Danish Crown Beef kommer flyvende ud af regnskabsåret 2020/2021. Omsætningen er løftet med 3 procent til 4,677 mia. kr., og alene i 4. kvartal var omsætningen over 10 procent højere end i samme periode sidste år.

- Vi har et godt og bredt udvalg af produkter til det danske marked, hvor flere af vores koncepter har opnået to hjerter i Miljø- og Fødevareministeriets officielle dyrevelfærdsmærkning. Selv om vi i en lang periode var udfordret af et svagt salg til foodservice grundet corona-pandemien, har vi formået at styrke vores position det seneste år, ikke mindst takket være vores medarbejdere, som har leveret en fantastisk indsats under pandemien, siger Finn Klostermann, der er CEO i Danish Crown Beef.

Der er bred fremgang i Danish Crown Beefs forretning. Danish Crown kalder driften af de to slagterier i Danmark ‘stærk’. Og i Tyskland er driften på toppen igen efter vinterens tre uger lange corona-nedlukning af slagteriet i Husum. Nu er der fokus på at udvikle forretningen yderligere. En innovationsmotor på forædlingsfabrikken i Sdr. Felding bidrager kontinuerligt med nye produkter. Og det er lykkedes at skabe vækst på en række eksportmarkeder.

Øget restbetaling til andelsejerne

Sideløbende er hudeselskabet Scan-Hide kommet i mål med en vellykket turn-around. Selskabet har i årets løb søsat konceptet SPOOR, som er lanceret for at efterkomme kundernes ønske om øget sporbarhed i læderproduktionen.

- Vi er et godt sted og er lykkedes med at udvikle organisationen og samtidig holde fast i vores DNA, som handler om en tæt dialog med vores kunder. Nu skal vi holde kadencen og fortsætte udviklingen. Vi skal helt i front på bæredygtighed for at forsvare vores plads i kølediskene. De danske forbrugere vil helst købe dansk oksekød. I den forbindelse er vores tætte samarbejde med Friland (Danish Crown-afdeling, der producerer økologisk kød, red.) med til at styrke os, men vi er meget bevidste om hele tiden at være skarpe i markedet, siger Finn Klostermann.

Den gennemsnitlige afregningspris til andelsejerne er i gennemsnit steget med mere end fire kroner per kilo fra januar og til regnskabsårets slutning ved udgangen af september. I samme periode er noteringspriserne på tværs af alle kategorier i gennemsnit løftet med over 20 procent, med kvierne helt i front med en stigning på 36 procent.

Den positive udvikling i Danish Crown Beef, og gode resultater i de fællesejede forædlingsselskaber Danish Crown Foods, KLS i Sverige, polske Sokolów og ESS-Food, gør, at restbetalingen kan øges fra 125 til 130 øre per kilo for 2020/21 til andelsejerne.

Læs også