S.D. Kjærsgaard stærkt ud af 2021

Stor resultatforbedring for landets største Case IH-forhandler og importør af Case Construction, S.D. Kjærsgaard.

S.D. Kjærsgaard A/S – den landsdækkende maskinforretning med afdelinger på Sjælland og i Jylland og hovedsæde i Frejlev ved Aalborg – har i sit seneste regnskab opnået et resultat før skat på 15,8 millioner kroner, og det en markant fremgang i forhold til året før, hvor resultatet var 11,4 millioner kroner før skat.

- Vi er naturligvis godt tilfredse med det opnåede resultat, udtaler direktør og indehaver Palle Kjærsgaard, der tilføjer, at man også skal huske, at markedet er positivt.

- Vi har forankret vores salgsområde med Case IH-traktorer, -mejetærskere og -pressere til også at dække Sjælland og Bornholm. Desuden har vi haft Case Construction-importen i nu ti år, og salget har været i en positiv udvikling med en stærkere markedsposition, lyder det videre fra Palle Kjærsgaard.

- Vores agenturer fra Dieci-teleskoplæssere, Promove-hydraulikværktøjer og japanske Mikasa-pladevibratorer har alle vist meget positive takter i 2021 og et fornyet potentiale viser sig, fastslår han.

40 procent større lager

Palle Kjærsgaard forklarer samtidig, at de forbedrede økonomiske resultater særligt skyldes en ekstraordinær indsats fra et super-dedikeret personale, og at virksomheden har formået at holde omkostningerne i ro, selv om aktiviteten er steget – ligesom en forbedret indkøbskraft også bidrager positivt.

Virksomhedens lager er 40 procent større end sidste år, og det afspejler, at man har købt stort ind, både af maskiner og reservedele.

- Vi kiggede ind i forestående leveringsudfordringer, og samtidig var en del af markedet nervøst, hvorved vi kunne forbedre vores indkøb og leverancesikkerhed af maskiner og reservedele – så vi slog til og shoppede lidt amok.

Den halve milliard i sigte

- Vi ser leveringstider helt ind i 2023 på nogle maskintyper og prisstigninger på 10 procent, forudser Palle Kjærsgaard, som derfor er glad for, at firmaet købte stort ind, så der stadig kan gøres gode handler hos S.D. Kjærsgaard.

De fleste handler i maskinbranchen indbefatter en brugt-maskine retur, og her er markedet også positivt, brugt-priserne har været stigende, hvilket delvist kan kompensere for nogle af prisstigningerne.

Virksomheden oplyser på redaktionens forespørgsel sin omsætning til at være 430 millioner kroner, hvilket ikke oplyses i det netop afsluttede regnskab. Og forventningen for 2022 er at nå den halve milliard og et resultat på niveau med 2021.

Bag om S.D. Kjærsgaard

  • Selskabet S.D. Kjærsgaard A/S er etableret i 1982 og bærer grundlæggerens navn Søren Dengsø Kjærsgaard med opstart på samme adresse tilbage i 1930.
  • I dag ejes og drives selskabet af direktør Palle Kjærsgaard, der er tredje generation. Selskabet indgår i SDK Holding ApS
  • I bestyrelsen for driftsselskabet sidder tre eksterne professionelle medlemmer, med formand Kasper Damsø i spidsen 
  • Desuden er familien repræsenteret med tre generationer: Ole Vinther Kjærsgaard, Palle Kjærsgaard og sidstnævntes søn Søren Vinther Dengsø Kjærsgaard

Læs også